Politica

Sorin Grindeanu, întâlnire cu președintele Erdogan: România vrea să intre în Top 10 piețe de import ale Turciei

Vicepremierul Sorin Grindeanu se află în această perioadă în Turcia, pentru discuții cu oficiali guvernamental și semnarea unor protocoale de colaborare cu autorități ale partenerilor strategici. Joi, 31 martie, Grindeanu a avut o întâlnire cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, ministrul român exprimând obiectivul creșterii schimburilor comerciale dintre cele două țări.

„Am discutat astăzi cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, despre prioritățile Parteneriatului Strategic dintre România și Turcia.

Am apreciat atât medierea pe care o oferă Turcia, stat membru NATO, în soluționarea conflictului ruso-ucrainean, cât și intenția Turciei de a acționa ca țară garant pentru securitatea Ucrainei.

În ceea ce privește domeniul economic, ca viceprim-ministru și titular al portofoliului Transporturilor am dat asigurări că activitatea și proiectele pe care le derulăm la nivelul Guvernului României sunt destinate unui climat economic benefic business-ului și atragerii investițiilor străine.

Mai mult, din punct de vedere comercial, Executivul de la București își propune o țintă ambițioasă pe termen mediu: România să avanseze de pe poziția 17 în Top 10 piețe de import ale Turciei!”, scrie Grindeanu pe Facebook.