In vizor

Sondaj: Aproape 80% dintre români sunt nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor pentru combaterea consumului de droguri

Aproape 80% dintre români sunt nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor în ceea ce priveşte combaterea consumului de droguri, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. 38,4% cred că soluţia este reprezentantă de înăsprirea pedepselor pentru traficanţii de droguri, iar 34,6% consideră că este importantă intensificarea controalelor la frontiere pentru a împiedica intrarea drogurilor în ţară, reprezentând împreună aproape trei sferturi din totalul celor chestionaţi.

19,1% dintre români spun că sunt foarte mulţumiţi şi destul de mulţumiţi de acţiunile autorităţilor în ceea ce priveşte combaterea consumului de droguri, în timp ce 78.8% se declară foarte nemulţumiţi şi destul de nemulţumiţi. 2% nu ştiu sau nu răspund.

Sunt foarte nemulţumiţi şi destul de nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor în ceea ce priveşte combaterea consumului de droguri 80,5% dintre votanţii PNL -PSD, 73,8% dintre votanţii AUR şi 69.8% dintre cei ai ADU. 77,3% dintre bărbaţi şi 80,3% dintre femei se declară foarte nemulţumiţi şi destul de nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor în ceea ce priveşte combaterea consumului de droguri. Aceeaşi părere este împărtăşită de 64,3% dintre tinerii sub 30 de ani, de 79,1% dintre cei cu vârsta între 30 şi 44 de ani, de 80,4% dintre persoanele cu vârsta între 45 şi 59 de ani şi de 86,2% dintre persoanele peste 60 de ani. Sunt foarte nemulţumiţi şi destul de nemulţumiţi de acţiunile autorităţilor în ceea ce priveşte combaterea consumului de droguri 86,9% dintre persoanele cu studii primare, 78% dintre persoanele cu studii medii şi 77,1% dintre cei cu studii superioare, respectiv 82,5% dintre locuitorii Bucureştiului, 81,4% dintre locuitorii din urbanul mare, 77,3% dintre locuitorii din urbanul mic şi 77,2% dintre locuitorii din rural.

Soluţii pentru combaterea consumului de droguri

38.4% dintre participanţii la sondaj cred că, pentru combaterea consumului de droguri, autorităţile ar trebui să se concentreze cel mai mult pe înăsprirea pedepselor pentru traficanţii de droguri, 34.6% pe creşterea controalelor la frontiere pentru a împiedica intrarea drogurilor în ţară, 9.8% pe campanii de informare cu privire la riscurile consumului de droguri, 8.9% pe îngrijirea mai bună a consumatorilor de droguri pentru a scăpa de dependenţă, iar 5% pe sporirea acţiunilor de testare pentru consumul de droguri. 1.7%  dintre respondenţi cred că autorităţile ar trebui să se concentreze pe altă acţiune, iar 1.6% nu ştiu sau nu răspund.

Sunt de părere că autorităţile ar trebui să se concentreze cel mai mult pe înăsprirea pedepselor pentru traficanţii de droguri mai ales: persoanele cu vârsta între 45 şi 59 de ani, gulerele gri, locuitorii din regiunea Vest şi angajaţii la stat. Persoanele cu educaţie primară şi cele inactive cred într-o proporţie mai mare decât media că autorităţile ar trebui să se concentreze cel mai mult pe creşterea controalelor la frontiere pentru a împiedica intrarea drogurilor în ţară.

sursa: news.ro