Din oras

Șoferii se plâng de circulația de pe Frunzișului. Sensul giratoriu la care se lucrează acum trebuia făcut în 2016. Boc: „Lucrarea este complicată” – FOTO și VIDEO

Lucrările pentru construirea sensului giratoriu de pe varianta Mănăștur – Zorilor le dau bătăi de cap șoferilor. Aceștia au reclamat de mai multe ori către conducerea Primăriei faptul că în zonă se circulă cu greutate din cauza gropilor create de șantier. Sensul giratoriu a fost promis în 2016 de compania Lidl, dar nu s-a mai făcut din cauză că strada nu era întabulată. Cel puțin așa au declarat atunci reprezentanții Lidl.

„În curbă – zona Lidl, pe urcare pe „banda” de circulație sunt niște gropi imense. Lucrările în zonă sunt sistate. Gropile se pot asfalta? Nu pot fi deloc ocolite datorită împrejmuirilor făcute, iar zilnic trec pe acolo sute de mașini”, scria un clujean în urmă cu câteva săptămâni, într-o sesizare adresată Primăriei.

Lucrările au fost reluate între timp, dar șoferii tot se arată deranjați de faptul că circulația este îngreunată. Primarul Emil Boc a explicat astăzi, într-o intervenție în timpul unei emisiuni radio, că lucrările se fac sub trafic. Dacă ar fi fost oprit traficul, situația ar fi fost cu mult mai deranjantă.

„În curba de pe Frunzișului se va face sensul giratoriu pentru că nu se poate primi recepția lucrărilor la blocul Wings care este făcut acolo până nu face sensul giratoriu. Constructorul are obligația să facă sensul giratoriu. Se lucrează acum, este o lucrare care se face sub trafic și nu este ușor de făcut. Acel sens giratoriu va face legătura cu viitoarea centură metropolitană, cu nodul de legătură. Este un nod extrem de important de dezvoltare viitoare. Dar, repet, lucrarea este complicată pentru că nu am acceptat închiderea străzii ca să facă sensul giratoriu. Atunci am fi blocat Clujul”, a declarat Boc.

Sensul giratoriu trebuia făcut de compania Lidl în 2016 care a primit autorizație pentru construirea magazinului de pe Frunzișului în schimbul realizării sensului giratoriu. Lucrurile s-au complicat, sensul giratoriu nu a mai fost construit din cauză că strada nu a fost întabulată. Situația s-a tergiversat până de curând când sarcina construirii a revenit beneficiarilor blocurilor Wings.

Iată cum va arăta sensul giratoriu când lucrările vor fi gata: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *