Din oras

„Asta înseamnă că vom sta mult în trafic!” Boc invocă „o analiză” care explică traficul infernal din oraș: autobuze goale și coadă la mașini

Se pare că primarul Emil Boc nu a mai călătorit de ceva vreme cu transportul public în comun, motiv pentru care invocă „o analiză” potrivit căreia autobuzele sunt goale, iar ambuteiajul din trafic este cauzat de autoturisme. Așa-numita analiză a fost servită primarului în cadrul unui raport de către colegii de cabinet. Realitatea din teren este însă ușor diferită: autobuzele continuă să fie pline, chiar și în pandemie. Evident, discutăm de mijloacele de transport public pentru clujeni, nu cele în care se lasă surprins Emil Boc în imagini de facebook.  

„Am văzut o analiză… nu știu, ieri, zicea:

„Dom’le e coadă la mașini, da’ autobuzele sunt goale”.

Ar trebui să ne dea de gândit această frază. 

Așa arată un autobuz în care își face poze primarul Emil Boc

E din mass-media, mi-au pus colegii în raport. 

Reluându-se un pic activitatea, evident că și orașul trăiește altfel.

Și astfel arată un bus pentru călătorii de rând

Să nu uităm că transportul în comun rămâne prioritatea dacă vrem să circulăm în orașe.

În orașe nu mașinile trebuie să aibă regula zero, ci pietonii, transportul public, bicicletele, spațiile verzi, spațiile deschise, liniile dedicate pentru autobuze. 

Acolo este soluția, nu fiecare în mașină. 

Asta înseamnă că vom sta mult în trafic”, a declarat primarul Emil Boc la un post de radio local. 

CITEȘTE ȘI: În orașul autobuzelor autonome încă ești îndemnat să-ți perforezi biletul pentru o călătorie într-un bus aglomerat, fără aer condiționat

În Clujul autobuzelor autonome și ultra electrice cetățenii continuă să circule în autobuze aglomerate, fără aer condiționat, în care ești invitat să-ți perforezi biletul după urcare, chiar dacă acest sistem învechit de validare a tichetelor de călătorie a fost demult eliminat, pentru a face loc noilor tehnologii, plății tichetului de călătorie prin sms ori prin folosirea validatoarelor smart. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *