Din oras

Șofer băut, pe interzis pe Calea Moților. A fost interceptat de Poliția Locală – VIDEO

Un șofer băut a fost oprit de două echipaje ale Poliției Locale după ce a ajuns cu mașina pe interzis, pe Calea Moților, în față la Primărie, deși accesul pe respectiva bandă este permis doar mijloacelor de transport în comun.

La testarea cu aparatul alcooltest șoferul a fost depistat cu o alcolemie de 0,71 mg/ l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus de polițiști la spital pentru recoltarea de probe biologice.

De asemenea, bărbatul avea permisul suspendat din decembrie 2023 pentru consum de droguri la volan.

 

UPDATE

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.15, efectivele din cadrul Poliției Locale au oprit un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Florești, pe strada Calea Moților înspre zona centrală.

 

În fapt, la intersecția cu strada Petru Maior, conducătorul auto nu ar fi respectat semnificația indicatorului ʻʻAcces interzis’’, fapt pentru care a fost oprit.

Echipajul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca l-a testat cu aparatul etilotest, bărbatului rezultându-i o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.