Justitie

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost arestați pentru 30 de zile

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost arestați pentru 30 de zile, potrivit unei hotărâri luate de Tribunalul Mureș. Decizia poate fi contestată, dar este executorie. Decizia a fost luată de Tribunalul Mureș.

Prinsă de procurori în timp ce ar fi dat mită, Claudia Gliga este mama Tabitei Gliga, creatoarea de modă cu care primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș s-a căsătorit toamna aceasta în cadrul unei ceremonii transmisă pe pagina oficială a Primăriei.

Claudiua Griga are 54 de ani și este unic acționar și administrator la Elenstab Brod SRL, din județul Mureș, potrivit libertatea.ro.

Firma, care are obiect de activitate fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie, a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 452.000 de lei și un profit de aproape 200.000 de lei.

Suma este aproximativ egală cu cea a mitei pe care, spun procurorii, femeia ar fi intenționat să o dea, prin intermediari, uneia dintre judecătoarele Curții de Apel din Cluj-Napoca.

Pe numele companiei există o cofetărie în Piața Victoriei din orașul Târgu Mureș.

Soacra lui Cherecheș a fost prinsă în Cluj-Napoca miercuri, 8 noiembrie, în timp ce intermedia o mită către una dintre judecătoarele Curții de Apel Cluj, care urmau să se pronunțe definitiv pe 24 noiembrie în dosarul primarului din Baia Mare.

CITEȘTE ȘI:

Soția lui Cherecheș, urmărită penal în dosarul socrilor pentru complicitate la dare de mită – Nu a explicat la audieri de ce este pomenită în discuții

Judecătoarea pe care socrii lui Cătălin Cherecheș ar fi vrut să o mituiască a făcut cerere de abținere, dar i-a fost respinsă. Ea trebuie să dea verdictul final în procesul primarului din Baia Mare în 24 noiembrie

În primă instanță, Tribunalul Cluj l-a condamnat pe Cherecheș la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată.  Conform surselor citate de publicația amintită, mama Tabitei Gliga ar fi cunoscut-o pe mama judecătoarei de la instanța clujeană. Și i-ar fi promis acesteia 50.000 de euro, o tranșă din cei 100.000 de euro care ar fi reprezentat totalul mitei. Cei 50.000 de euro ar fi fost găsiți de procurori asupra ei. Primarul: „Nu ne-am văzut de la nuntă” Primarul Cherecheș a declarat, la Antena 3, că nu știe nimic și nu exclude „o manevră” a soacrei. El a adăugat că n-a văzut-o de la nuntă, „stă în alt oraș”. „Lăsați-mă să vorbesc cu nevastă-mea. Cu soacra n-am vorbit de când m-am însurat. Stă în alt oraș, nu în Baia Mare. De unde să știu că o cunoaște (n.r. – pe mama judecătoarei). Pe de altă parte, nu e exclus să fie vreo manevră din asta, chiar intenționată, chiar și de soacră. Nu știu, eu nu cred decât în mama și în Dumnezeu”, a spus Cătălin Cherecheș la Antena 3.