Din oras

Societatea falimentară Pază și Protecție a primit de la RADP un contract de pază la Centrul de Deșeuri

Ceea ce nu a reușit Consiliul Județean a reușit RADP, și anume contractarea unor servicii de pază și protecție pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Contractul a fost atribuit firmei falimentare deținută de Consiliul Județean, SC Pază și Protecție.

La licitația organizată de Consiliul Județean în 2016 și 2017 nu au fost depuse oferte, nici măcar propria firmă de pază nu a dorit să asigure paza acestui obiectiv. RADP a organizat din nou această licitație și a mărit suma din contract. Până la finalizarea acesteia, RADP a venit cu o altă soluție, respectiv a oferit un contract de 131.137 lei firmei deținute de Consiliul Județean, Pază și Protecție.

CItește și:

Se caută din nou paznici pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor. Le e frică să nu dispară iar dealul?

Societatea de Pază și Protecție este pe pierdere de ani buni, în tot acest timp acumulând și datorii de ordinul milioanelor de lei. Consiliul Județean a tot încercat de-a lungul timpului să salveze firma de la faliment pompând bani publici.

Pază și Protecție este pe pierderi constante din 2013 până în prezent. Cele mai mari pierderi, de peste 673.000, au fost înregistrate în 2017. În 2018, Pază și Protecție a avut pierderi de aproape 500.000 lei. Cifra de afaceri a societății nu a depășit 2,4 milioane lei în ultimii ani. Pe fondul pierderilor, a scăzut și numărul de angajați. Dacă în 2013, societatea avea 320 de angajați, în 2018 a ajuns la doar 88 de angajați. Societatea a înregistrat pierderi de peste 400.000 de lei și în 2019.

Despre salvarea acestei societăți se discută în cadrul Consiliului Județean de ani de zile, dar până acum nu a fost luată nicio decizie. Angajații au solicitat ca societatea să fie tranformată din nou în regie pentru a primi contracte de la Consiliului Județean. Acum, Consiliul Județean a găsit o modalitate să-i mai ofere o gură de oxigen prin contractul oferit de RADP. Cu puțin noroc poate câștigă și licitația de 496.400 lei pentru paza de la Centrul de Deșeuri timp de 10 luni. 

Valoarea relativ mică a acestor contracte nu vor rezolva probleme pe care le are firma și datoriile acumulate de-a lungul timpului, pentru asta ar trebui ca cei de la Consiliul Județean să vină cu soluții viabile pentru reorganizarea acestei firme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *