Din oras

Societatea falimentară Pază și Protecție a primit de la RADP un contract de pază la Centrul de Deșeuri

Scris de 549

Ceea ce nu a reușit Consiliul Județean a reușit RADP, și anume contractarea unor servicii de pază și protecție pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Contractul a fost atribuit firmei falimentare deținută de Consiliul Județean, SC Pază și Protecție.

La licitația organizată de Consiliul Județean în 2016 și 2017 nu au fost depuse oferte, nici măcar propria firmă de pază nu a dorit să asigure paza acestui obiectiv. RADP a organizat din nou această licitație și a mărit suma din contract. Până la finalizarea acesteia, RADP a venit cu o altă soluție, respectiv a oferit un contract de 131.137 lei firmei deținute de Consiliul Județean, Pază și Protecție.

CItește și:

Se caută din nou paznici pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor. Le e frică să nu dispară iar dealul?

Societatea de Pază și Protecție este pe pierdere de ani buni, în tot acest timp acumulând și datorii de ordinul milioanelor de lei. Consiliul Județean a tot încercat de-a lungul timpului să salveze firma de la faliment pompând bani publici.

Pază și Protecție este pe pierderi constante din 2013 până în prezent. Cele mai mari pierderi, de peste 673.000, au fost înregistrate în 2017. În 2018, Pază și Protecție a avut pierderi de aproape 500.000 lei. Cifra de afaceri a societății nu a depășit 2,4 milioane lei în ultimii ani. Pe fondul pierderilor, a scăzut și numărul de angajați. Dacă în 2013, societatea avea 320 de angajați, în 2018 a ajuns la doar 88 de angajați. Societatea a înregistrat pierderi de peste 400.000 de lei și în 2019.

Despre salvarea acestei societăți se discută în cadrul Consiliului Județean de ani de zile, dar până acum nu a fost luată nicio decizie. Angajații au solicitat ca societatea să fie tranformată din nou în regie pentru a primi contracte de la Consiliului Județean. Acum, Consiliul Județean a găsit o modalitate să-i mai ofere o gură de oxigen prin contractul oferit de RADP. Cu puțin noroc poate câștigă și licitația de 496.400 lei pentru paza de la Centrul de Deșeuri timp de 10 luni. 

Valoarea relativ mică a acestor contracte nu vor rezolva probleme pe care le are firma și datoriile acumulate de-a lungul timpului, pentru asta ar trebui ca cei de la Consiliul Județean să vină cu soluții viabile pentru reorganizarea acestei firme.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 2 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 3 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 5 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 6 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 10 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE