Din oras

”Șmecherașii de cartier” circulă cu nesimțire pe benzile dedicate transportului în comun

Benzile dedicate transportului în comun de pe strada Nicolae Titulescu și Calea Florești sunt folosite și de către alți șoferi. Boc dă asigurări că banda de pe Titulescu este monitorizată și au fost aplicate 64 de amenzi în ultima săptămână. Pe Calea Florești însă, poliția a fost mult mai puțin prezentă după cum reclamă clujenii.

”Le atrag atenția șmecherașilor de cartier care zic că sunt mai șmecheri decât cei care stau și respecta regulile și stai în trafic. Sunt șmecherași de cartier care încearcă să fenteze, pentru că nu mai sunt stâlpișori. Vine zăpadă și nu pot să fie stâlpișori că se adună mizeria. Până în acest moment s-au aplicat 65 de amenzi pentru șemcherașii de cartier care nu au respectat interdiciția de a nu circula pe banda dedicată. Vom merge cu sancțiunile până la pierdea carnetului. Ochiul poliției este acolo. Este o colaborare foarte bună între Poliția locală și Poliția municipală astfel încât să fie amendați. Într-o săptămână au fost aplicate 65 de amenzi. Sunt monitorizați și se folosesc toate mijloacele legale pentru identificarea lor. Vreau să le transmit tuturor să respecte regulile jocului, și cei care sunt parteneri de trafic, taximetriști, CTP și bicicliști, dar și ceilalți participanți la trafic care trebuie să respecte regulile stabilite”, potrivit primarului.

Evident că Boc este convins că șoferii vor fi descurajați să folosească banda dedicată, doar că poliția nu va putea să monitorizeze în permanență banda. În Gheorgheni, poliția a fost prezentă pentru că a fost permis accesul taximetriștilor și trebuia să se asigure că aceștia respecte regulile impuse. Această măsură a stârnit discuții aprinse și Boc nu își permitea greșeli, dar odată ce valul acesta trece, probabil și poliția va fi prezentă mai rar în zonă.

”Banda de BUS de pe Calea Floresti e bulevard pentru masini. La semafor, la intersectie cu Taberei e coloana pe banda dedicata autobuzelor. Nu am vazut politia rutiera nici macar intr-o dimineata de cand a fost inaugurata! Nici macar o singura data”, sesizează un clujean.

În încercarea de a ”fenta” traficul și încurajați de dispariția stâlpișorilor, unii șoferi se încumetă să folosească banda dedicată. În special pe Titulescu, de când a fost permisă circulația taxiurilor, șoferii parcă au prins mai mult curaj.

”Am observat ca au inceput mai multe masini sa circule pe banda de bus de pe Titulescu, poate si din cauza ca acum pot circula taximetristii si se gandesc daca ei au voie cu masina (ca tot masina e), am si eu, sau poate se gandesc ca e circulatie libera din moment ce si alte masini (taxiuri) circula”, potrivit unui alt clujean.

Șoferii care se cred ”prea grozavi” pentru a sta în trafic alături de ceilalți vor exista mereu. Tocmai din acest motiv Boc insistă pentru montarea camerelor video și a radarelor care să descurajeze astfel de derapaje. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *