Din oras

”Șmecherașii de cartier” circulă cu nesimțire pe benzile dedicate transportului în comun

Scris de 887

Benzile dedicate transportului în comun de pe strada Nicolae Titulescu și Calea Florești sunt folosite și de către alți șoferi. Boc dă asigurări că banda de pe Titulescu este monitorizată și au fost aplicate 64 de amenzi în ultima săptămână. Pe Calea Florești însă, poliția a fost mult mai puțin prezentă după cum reclamă clujenii.

”Le atrag atenția șmecherașilor de cartier care zic că sunt mai șmecheri decât cei care stau și respecta regulile și stai în trafic. Sunt șmecherași de cartier care încearcă să fenteze, pentru că nu mai sunt stâlpișori. Vine zăpadă și nu pot să fie stâlpișori că se adună mizeria. Până în acest moment s-au aplicat 65 de amenzi pentru șemcherașii de cartier care nu au respectat interdiciția de a nu circula pe banda dedicată. Vom merge cu sancțiunile până la pierdea carnetului. Ochiul poliției este acolo. Este o colaborare foarte bună între Poliția locală și Poliția municipală astfel încât să fie amendați. Într-o săptămână au fost aplicate 65 de amenzi. Sunt monitorizați și se folosesc toate mijloacele legale pentru identificarea lor. Vreau să le transmit tuturor să respecte regulile jocului, și cei care sunt parteneri de trafic, taximetriști, CTP și bicicliști, dar și ceilalți participanți la trafic care trebuie să respecte regulile stabilite”, potrivit primarului.

Evident că Boc este convins că șoferii vor fi descurajați să folosească banda dedicată, doar că poliția nu va putea să monitorizeze în permanență banda. În Gheorgheni, poliția a fost prezentă pentru că a fost permis accesul taximetriștilor și trebuia să se asigure că aceștia respecte regulile impuse. Această măsură a stârnit discuții aprinse și Boc nu își permitea greșeli, dar odată ce valul acesta trece, probabil și poliția va fi prezentă mai rar în zonă.

”Banda de BUS de pe Calea Floresti e bulevard pentru masini. La semafor, la intersectie cu Taberei e coloana pe banda dedicata autobuzelor. Nu am vazut politia rutiera nici macar intr-o dimineata de cand a fost inaugurata! Nici macar o singura data”, sesizează un clujean.

În încercarea de a ”fenta” traficul și încurajați de dispariția stâlpișorilor, unii șoferi se încumetă să folosească banda dedicată. În special pe Titulescu, de când a fost permisă circulația taxiurilor, șoferii parcă au prins mai mult curaj.

”Am observat ca au inceput mai multe masini sa circule pe banda de bus de pe Titulescu, poate si din cauza ca acum pot circula taximetristii si se gandesc daca ei au voie cu masina (ca tot masina e), am si eu, sau poate se gandesc ca e circulatie libera din moment ce si alte masini (taxiuri) circula”, potrivit unui alt clujean.

Șoferii care se cred ”prea grozavi” pentru a sta în trafic alături de ceilalți vor exista mereu. Tocmai din acest motiv Boc insistă pentru montarea camerelor video și a radarelor care să descurajeze astfel de derapaje. ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 5 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 7 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 9 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 9 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 11 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 12 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 13 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE