De cartier

SMART CITY: „Am sa ajung acolo, M-așteaptă strada mea și Calul din Marlboro"… în cartierul de fițe Gheorgheni

„Am să ajung acolo, M-așteaptă strada mea și Calul din Marlboro”. Nici măcar nu e vorba de caii din satul Florești. Ci de o seamă de cai minunați, cu trăsuri de fițe, așa cum se poartă în cartierul de fițe Gheorgheni din smart city Cluj-Napoca. 

Și, una peste alta, frumoșii cai nu circulă pe oareunde, ci pe una dintre cele mai simandicoase artere din municipiu: strada Constantin Brâncuși. 

E vorba de acea stradă care urmează să fie lărgită, dar nu acum, ci în viitor. 

Dar caii cu trăsuri de fițe reușesc să iasă nevătămați din recunoscutul sens giratoriu Borhanci-Romul Ladea-Fagului și intră pe cea mai îngustă dintre artere, pe strada Constantin Brâncuși, ce a devenit în foarte, foarte scurt timp un spațiu preferat de dezvoltatorii imobiliari. 

Nici faptul că aceștia se încumetă să circule la o oră de vârf nu pare a fi o problemă:

autoturismele parchează pe trotuar, pentru a le face loc sau așteaptă ca trăsurile să înainteze cu viteza regulamentară. 

De altfel, municipiul Cluj-Napoca este recunoscut nu doar ca un oraș multicultural, ci și extrem de domol, liniștit și ospitalier, chiar și atunci când în trafic își fac loc trăsurile de fițe cu caii din Marlboro. 

Odată cu realizarea Centurii Metropolitane – un proiect tot mai apropiat de viitorul îndepărtat – și extinderea arterei Constantin Brâncuși, nu doar bicicliștii, trotinetiștii și pietonii vor avea spații dedicate, ci mai ales caii din Marlboro vor intra direct cu 100 km/h de pe faimoasa centură ocolitoare direct pe strada smart Constantin Brâncuși din cartierul Gheorgheni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *