Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Ioan Vik, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică (UBB), câștigă circa 10 000 de lei pe lună

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Ioan Vik (numit Dr. Vik János pe site-ul Universității) este decanul Facultatății de Teologie Romano-Catolică din cadrul UBB.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 31 mai 2021, Ioan Vik nu deține bunuri imobile (terenuri sau clădiri). Are doar un Ford Focus, fabricat în 2008.

Decanul posedă active financiare consistente în lei, euro și forinți:

De la Facultatea de Teologie, a încasat în anul anterior 119.072 lei, adică un venit lunar de 9 922 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *