Politica

Slugile lui Putin, președinții Mexicului și Venezuelei, își afirmă ”sprijinul ferm faţă de acţiunile cheie ale Rusiei, condamnând activitatea destabilizatoare a Statelor Unite şi a NATO”

Scris de 799

Mexicul nu va impune sancțiuni economice Rusiei, a declarat președintele mexican Andrés Manuel López Obrador într-o conferință de presă, marți, citat de CNN.

„Nu vom lua niciun fel de represalii economice pentru că vrem să avem relații bune cu toate guvernele din lume și vrem să putem vorbi cu părțile aflate în conflict”, a spus López Obrador după ce a fost întrebat despre poziția sa în această chestiune.

„Nu considerăm că ni se potrivește și credem că cel mai bun lucru este să promovăm dialogul pentru a ajunge la pace”, a spus el.

López Obrador a criticat, de asemenea, „cenzura” presei de stat ruse, după ce companiile de social media au anunțat că vor lua măsuri pentru a limita prezența canalului de știri susținut de Rusia RT.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro şi-a exprimat ”sprijinul puternic” pentru omologul său rus Vladimir Putin, într-o convorbire telefonică, marţi, în timp ce trupele ruse continuau invadarea Ucrainei, potrivit unui comunicat al Kremlinului, relatează AFP.

”Nicolas Maduro şi-a exprimat sprijinul ferm faţă de acţiunile cheie ale Rusiei, condamnând activitatea destabilizatoare a Statelor Unite şi a NATO şi subliniind importanţa combaterii campaniei de minciuni şi dezinformare lansată de către ţările occidentale”, potrivit comunicatului, care subliniază că apelul a avut loc la ”iniţiativa părţii venezuelene”.

La rândul său, Putin ”şi-a împărtăşit punctul de vedere cu privire la Ucraina, subliniind că obiectivele operaţiunii militare speciale au fost protejarea populaţiei civile din Donbass (teritorii separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, n.red.), recunoaşterea de către Kiev a DNR şi LNR (Republicile Populare Doneţk şi Lugansk, autoproclamate, n.red.), precum şi suveranitatea Rusiei asupra Crimeei, demilitarizarea şi denazificarea statului ucrainean şi asigurarea statutului său neutru şi nenuclear”, se arată în comunicat.

Moscova este unul dintre principalii aliaţi ai preşedintelui Nicolas Maduro, a cărui realegere în 2018 nu a fost recunoscută de o parte a comunităţii internaţionale şi în special de Statele Unite, care doresc să-l înlăture de la putere.

Ayatolahul Iranului propagandă în favoarea Rusiei. În conformitate cu propaganda lui Puti, îi acuză pe americani: Ucraina este ”victima” politicii SUA”

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, acuză marţi Statele Unite de faptul că se află la originea invazie Ucrainei de către Rusia şi îndeamnă la o încetare a războiului care a început în urmă cu şase zile, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Criza ucraineană îşi are rădăcinile în politica Statelor Unite şi Occidentului”, acuză liderul suprem iranian într-un discurs televizat.

Ali Khamenei acuză ”regimul mafiot” din Statele Unite de crearea a numeroase crize în lume. Ucraina este, în opinia sa, o ”victimă” a politicii americane, care a antrenat-o în situaţia actuală.

Agenția TASS adună reacții pro Putin: din Iran, Khamenei spune că „Ucraina a căzut victimă politicii SUA”, iar Coreea de Nord vorbește despre „disprețul Vestului”

Înconjurat de zeci de țări care s-au declarat împotriva războiului pornit de Kremlin, Putin a fost încurajat de Belarus și Cuba. S-au adăugat recent, Mexicul, Venezuela, Iran și Coreea de Nord.

Coreea de Nord a reacționat.

„Politica hegemonică a SUA și nerespectarea de către țările occidentale a intereselor legitime de securitate ale Rusiei sunt cauza principală a situației din Ucraina, a declarat luni Ministerul de Externe al Coreei de Nord”, sună o altă depeșă a agenției TASS.  „Cererile de securitate ale Rusiei au fost legitime și raționale, dar, cu toate acestea, au fost ignorate”, a spus ministrul de externe de la Phenian, conform TASS.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 13 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 16 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 17 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 17 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 19 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 20 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 21 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 21 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 21 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 21 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE