Rautacisme

“Sitimenejerul” Gheorghe Șurubaru ne-a lovit în moalele capului cu un răspuns dur ca un popic când am cerut raportul de activitate pe anul trecut. Citiți și vă minunați!

Oare ce a făcut Gheorghe Șurubaru din 2016 când s-a întronat în scaunul cald de “sitimenejer” și până acum? Am fost curioși să aflăm cu ce se ocupă de dimineața până seara și cât de greu i-o fi să robotească toată ziulica pentru binele orașului de pe Someș.

Ne-am gândit să îi cerem un interviu, dar dată fiind relația specială dintre conducerea Primăriei și jurnaliștii Ziar de Cluj/NCN am fost siguri că vom fi respinși elegant. Așa că i-am trimis solicitare scrisă domnului Șurubaru. Pe la mijlocul lunii ianuarie 2018, pe calea… poștei electronice, prin intermediul Biroului Mass-Media, i-am cerut “sitimenejerului” raportul de activitate pe anul trecut. Am sperat că vom primi răspuns în 30 de zile, așa cum e obiceiul la Primărie, deși Legea 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public spune că în cazul jurnaliștilor răspunsul trebuie trimis în 10 zile. Ce naivi am fost! După 30 de zile răspunsul nu a sosit. Abia după două luni, adică 60 de zile bătute pe muchie, Biroul Mass-Media ne trimite un răspuns, sau ca să fim mai clari, un NIMIC. De fix două luni a avut nevoie “sitimenejerul” să încropească un răspuns în bătaie de joc.

Vă redăm mai jos întocmai vorbele pline de înțelepciune, duh și mai ales sfidare ale lui Gheorghe Șurubaru. Luați și vă minunați de tupeul celui care manageriază orașul și este plătit din banii clujenilor ca să își aștearnă seara, liniștit, capul pe pernă după ce toată ziua a muncit cu sârg pentru binele orașului. Oare ce visează domnul “sitimenejer” noaptea? Proiecte frumoase de dezvoltare a orașului? Noi credem că mai degrabă se gândește ce frumos va fi la Campionatul Mondial de Popice care va avea loc în luna mai la Cluj-Napoca. Dacă ați uitat cumva, vă spunem noi că Gheorghe Șurubaru este cel mai mare susținător al acestui sport.

Dar, să revenim, acesta este răspunsul de-a dreptul uimitor referitor la activitatea “sitimenejerului” Gheorghe Șurubaru:

“Domnul Gheorghe Șurubaru, Administrator Public al municipiului Cluj-Napoca, conform Regulamentul de organizare şi funcţionare al Primăriei Municipiului gestionează serviciile din domeniile infrastructură urbană, ecologie și mediu, situații de urgență. Coordonează activitatea Direcției Tehnice, Direcția Ecologie urbană și spații verzi și Serviciul Situații de urgență. Trebuie să ducă la îndeplinire obiectivele și indicatorii de performanță stabiliți în anexă la contractul de management, să îndeplinească atribuțiile delegate de către primar, în limitele impuse de către acesta. De asemenea, are în fișa postului coordonarea mai multor compartimente funcționale din cadrul aparatului de specialitate, prevăzute în anexă la contractul de management, coordonarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate și/sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local. Are atribuții referitoare la relația cu Consiliul local pentru realizarea obiectivelor prevăzute în anexă la contractul de management orice alte atribuții în domenii specifice instituției și postului, încredințate de către primar și/sau Consiliul local prin act administrativ și care nu contravin legii.
În prezent nu a fost întocmit un raport public, anual, în ceea ce privește activitatea Administratorului Public al Municipiului.”

Poate nici domnul Gheorghe Șurubaru nu știe ce face pentru oraș sau ce ar trebui să facă pentru oraș. Sau poate chiar nu a făcut nimic pentru Cluj-Napoca din 2016 de când a câștigat concursul după ce a concurat cu el însuși? Doar întrebăm, nu insinuăm nimic.

Dacă e să ne luăm după activitatea “sitimenejerului” de pe Facebook, acesta merge la emisiuni radio, la câte o masă la restaurant cu foștii colegi de liceu, la competiții de popice și cam atât.

Avem în minte niște mici scenarii cu tema “la ce este bun domnul Șurubaru?

Citește și:

De ce tresaltă de bucurie mustăcioara popicarului șef, Gheorghe Șurubaru? Aflați ce surpriză de proporții i-a făcut “tăticuțul” Boc

E oficial: Clujul are City manager. Gheorghe Surubaru a obtinut, de la fostii sai subordonati, punctajul maxim la proba orala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *