Din oras

După îndelungi amânări, Primăria cumpără autobuze de ultimă generație

Anul trecut, în iunie, conducerea Primăriei Cluj-Napoca anunța că va cumpăra 50 de autobuze noi, după ce licitația a fost adjudecată. Între timp, după cum se întâmplă cu multe proceduri ale administrației publice locale, licitația a fost anulată. Acum, conducerea Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca anunță iar că va cumpăra autobuze, dar numai o parte din cele 50.

“Suntem prinşi într-un program amplu de dezvoltare în ce priveşte dotarea cu mijloace de transport. La ora actuală este într-o fază avansată dotarea cu 60 de autobuze. Aceste 60 de autobuze se vor achiziţiona în baza unui împrumut pe care compania l-a licitat în cadrul unei licitaţii cu băncile comerciale. În săptămânile viitoare vom avea livrarea la 15 autobuze articulate Mercedes, este o licitaţie adjudecată anul trecut. La sfârşitul lunii aprilie, începutul lunii mai este în program livrarea primelor 11 autobuze din cele 30 adjudecate, autobuze electrice. Suntem împreună cu Primăria în perioada de licitare a 50 de troleibuze noi, respectiv 22 garnituri de tramvaie. Este în programul nostru o spălătorie în Mănăştur, în zona Bucium, pentru a avea posibilitate să ţinem cât mai curate aceste mijloace de transport”, a declarat Liviu Neag, directorul CTP Cluj-Napoca, miercuri, în şedinţa extraordinară de Consiliu Local.

Potrivit conducerii CTP Cluj-Napoca, achiziția noilor autobuze nu înseamnă automat scoaterea din circulaţie a celor vechi.

“Avem la ora actuală 230 de autobuze şi 80 de troleibuze. În ce priveşte autobuzele, vrem să ajungem undeva la 270 de autobuze în exploatare pentru că cererea publicului călător este mare. Ni se cer suplimentare de linii, ni se cer modificări de trasee, în anumite zone constatăm noi că este necesar să suplimentăm numărul de mijloacele alocate mai ales la anumite ore de vârf. Nu vom scoate din circulaţie un număr de mijloace egal cu cel cu care îl vom achiziţiona. Vor mai rămâne şi din parcul vechi în exploatare până la eventuale noi dotări”, a mai spus Neag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *