In vizor

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart de hackeri

Site-ul Consiliului Județean Cluj a fost spart de hackerii de la Romania Hackers. Potrivit anunțului postat de aceștia, ei cer o răscumpărare de 100 de dolari în Bitcoin.

„Toate fisierele au fost encriptate si un backup al site-ului a fost salvat. Daca vreti ca baza de date si fisierele site-ului sa nu ajunga public. Pe internet, aveti de platit o suma. Trimite-ti 100$ USD in bitcoin”, este mesajul transmis de hackeri. 

Prutătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, Alin Iuga, ne-a transmis că serverul care găzduiește site-ul a fost țintă unui atac cibernetic și speră ca site-ul să revină funcțional în cursul zilei de azi.

„A fost supus unui atac cibernetic serverul pe care este găzduit site-ul Consiliului Județean Cluj. Specialiștii au indentificat vulnerabilitatea și în acest moment acționează pentru rezolvarea ei. Sperăm să redevină funcțional site-ul până la sfârșitul zilei. În acest moment se derulează procesul de recuperare a datelor, care nu va întâmpina niciun fel de probleme pentru că avem o copie de rezervă. Deja s-a decis mutarea pe un alt server care prezintă condiții superioare de siguranță. De asemenea, deoarece este vorba despre o infracțiune vom sesiza instituțiile abilitate”, a declarat Alin Iuga pentru Ziar de Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *