In vizor

Primarul Boc avertizează: Oserul se va deschide doar pentru clujenii vaccinați sau pentru cei care se testează

Primarul Emil Boc are o veste deloc bună pentru clujeni. El susține că accesul în piața de vechituri a orașulu (Oser) care ar urma să se deschidă din 1 iunie va fi permis doar pentru cei care sunt vaccinați sau pentru cei care au un test negativ. 

„Probabil că orice activitate cu publicul larg așa va fi condiționată. Aglomerări mai mari de oameni vor fi permise doar în aceste condiții până se va ajunge la imunizare. Probabil că prima etapă de eliminare a restricțiilor va fi condiționată de una dintre cele patru alternative, care sunt democratice: vaccin, test PCR, test care să dovedească trecerea prin boală, sau test antigen rapid. Acuma numai cine nu vrea nu se poate vaccina. Este la liber ca la alimentară”, a declarat primarul Emil Boc.

De altfel, primarul crede că orice fel de eveniment, fie că este vorba despre concerte, festivaluri, nunți sau botezuri vor putea fi organizate doar în aceste condiții, respectiv dacă participanții vor fi vaccinați sau dacă se vor testa. 

„Eu cred că foarte multe domenii economice, dar și teatre, cinematografe, restaurante, nunți, botezuri, festivaluri. Cred că și România va opta pentru soluții consacrate la nivel european. Participarea să fie condiționată de una dintre următoarele facilități: vaccinați, test PCR pentru cei care nu doresc să se vaccineze, demonstrație că ai trecut prin boală și este imunizat sau un test antigen rapid care se poate face la fața locului.  Se caută soluții pentru a fi mai accesibile financiar testele de tip PCR. Din ce văd eu, din iunie se va putea circula cu pașaportul de vaccinare verde oriunde în Uniunea Europeană”, a mai menționat primarul Emil Boc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *