Sinuzita este o inflamatie a sinusurilor (cavitati pline de aer), situate in frunte şi cum acestea aparţin de plamani, se poate spune ca ea este o slabiciune la nivelul plamanilor, ceea ce duce la acumularea secreţiilor in aceste cavitaţi. Virozele, guturaiul acut şi expunerea la frig provoaca sinuzita acuta, in timp ce poluarea, fumatul, astmul si guturaiul cronic sunt cauzele sinuzitei cronice. Stresul este o alta cauza importanta a sinuzitei pentru ca duce la blocarea energetica, inclusive a canalelor energetice din zona capului. Iata şapte remedii recomandate in tratamentul sinuzitei:
Pentru tratamente fiecare bolnav este sfatuit sa consulte inainte medicul de familie sau cel de specialitate.
1. Eliminarea poluarii prin evitarea zoneleor cu aer contaminat (dificil de realizat in oraşele puternic industrializate). Fumatorii trebuie şi ei sa renunţe la tutun, iar nefumatorii sa evite locurile unde se fumeaza.
2. Plimbarile lungi in aerul proaspat ajuta la eliberarea cailor sinusurilor şi la circulaţia generala a energiilor.
3. Aerul umed sau inhalaţiile cu abur de la diverse plante (cum ar fi menta sau ceapa) vor ajuta la eliberarea pasajelor sinusurilor.
4. Dieta cu putine produse animale şi cu mai multe vegetale.
5. Plantele medicinale, in general cele aromatice, cum ar fi hreanul, menta, ceapa, usturoiul, ajuta la fluidizarea secretiilor si intaresc sistemul imunitar. Ele au efectul de a elibera energiile plamanului, permitand fluxul mai bun al acestuia.
6. Remediile homeopate ajuta la depasirea tulburarilor emotionale, care stau la baza bolilor in general. Unele remedii bune include Amonium, carbonicu, Kali bicromicum, natrium Miraticum, Pulsatila.
7. Acupunctura intareste plamanii si creste fluxul sangvin in zona afectata. Cateodata, dupa primele sedinte de acupunctura, se observa cum secretiile incep sa creasca. Este un tratament excelent pentru unele simptome acute, cum ar fi durerile sinusurilor.