PubliNews

Sindicatul Aeroportului a castigat inca un proces cu CJ Mures

Sindicatul Independent al Aeroportului International Avram Iancu Cluj a castigat un nou proces cu Consiliul Judetean Mures, referitor la sumele alocate Aeroportului Transilvania din Targu Mures de peste 1,8 milioane de euro pe an, care poate conduce la denaturarea grava a competitiei pe piata aviatica din regiune.

Practic Consiliul Judetean Mures este obligat sa furnizeze informatiile de interes public solicitate de Sindicatul Aeroportului clujean privind fundamentarea sumei de 8.330.000 lei/an alocata  prin Hotararea Consiliului Judetean Mures nr. 16 din 30 ianuarie 2014.

„Prin Nota de fundamentare a bugetului pe anul 2014 trebuie sa fie defalcate in mod distinct, veniturile si cheltuielile aferente serviciului de interes economic general de cele aferente activitatilor economice care nu au legatura cu serviciul incredintat pentru finantarea R.A. Aeroportul Transilvania Targu Mures, asa dupa cum este reglementat in legislatia nationala si europeana din domeniul ajutorului de stat. Fundamentarea bugetului de venituri si cheltuieli asigura transparenta asupra utilizarii banilor publici astfel incat sa se evite supracompensarea serviciului de interes economic general incredintat Aeroportului Targu Mures care poate conduce la denaturarea grava a competitiei pe piata aviatica din regiune. Este vorba de fundamentarea de catre C.J. Mures a unei alocatii importante din bugetul Judetului Mures in suma de 8.330.000 lei/an (1.850.000 euro/an) pentru Aeroportul Targu Mures care a beneficiat in ultimii ani de finantari consistente a activitatilor comerciale (tarife de servicii pentru pasageri de 1,00 euro, echipamente de deservire la sol a aeronavelor, parcare auto aeroport, s.a), fapt care distorsioneaza competitia in favoarea Aeroportului Targu Mures si in defavoarea Aeroportului Cluj, ceea ce ne afecteaza pe toti, atat angajati ai Aeroportului Cluj cat si pasageri care beneficiaza de serviciile de transport aerian de pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj R.A.”, arata reprezentantii Sindicatului.

Foto: adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *