Eveniment

SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română

Peste 4.200 de elevi, dintre care 2.680 din Cluj-Napoca susțin, săptămâna aceasta, probele scrise din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat. 

  • Simularea examenului național de Bacalaureat, sesiunea martie 2023, a început luni cu proba scrisă la Limba și Literatura română.

Marți, 28 martie 2023, va avea loc proba obligatorie a profilului, urmată de proba la alegere a profilului și a specializării care se se va desfășura miercuri, 29 martie 2023. Joi, 30 martie 2023, elevii claselor a XII-a, care studiază în limba minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Toate probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe unitate școlară.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării județene a examenului național de Bacalaureat 2023 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.

Evaluarea lucrărilor se realizează la nivelul unității de proveniență a elevilor, iar rezultatele vor fi comunicate în 6 aprilie 2023.

Evaluarea lucrărilor se realizează la nivelul unității de proveniență a elevilor, iar rezultatele vor fi comunicate în 6 aprilie 2023.