Focus

Simbolul #rezist, Cristian Dide, se bucură de moartea unei jandarmerițe

Cristian Dide, protestatarul din Roșiorii de Vede (județul Teleorman), simbolul mișcării #rezist a făcut astăzi un gest incredibil. Printr-o postare pe Facebook și-a exprimat bucuria după ce o jandameriță din Suceava a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, iar fiica ei se zbate între viață și moarte. Dide a distribuit un link cu știrea despre accident și a adăugat mesajul următor: “One more down! Du-te după Giani :-)”.

Au apărut și comentarii la postarea lui Cristian Dide. Unii oameni condamnă atitudinea sa față de moartea femeii din Suceava (spre cinstea lor, majoritatea). Dar există și dezaxați mintal care se bucură. Iar simbolul #rezist a rămas tare pe poziții, cu argumente pline de ură.  

postare cristian dide

comentarii dide

Potrivit presei centrale, Cristian Dide este un cunoscut protestatar, care a amenințat că își dă foc chiar în fața Guvernului. În 19 iulie, s-a legat cu lanțuri de gardurile Palatului Victoria, a fost luat pe sus de forțele de ordine. S-a remarcat și în confruntările din 10 august cu jandarmii, dar și cu femeile de la Școala de vară a PSD.

În 19 iulie, a venit la Guvern cu un bidon de benzină și s-a legat de un gard al Palatului Victoria, amenințând că își dă foc. Acțiunea se petrecea cu aproape o lună înainte de mitingul Diasporei, la care a și luat parte. Jandarmii l-au amendat atunci cu 1.000 de lei.

Același Dide a făcut cea mai mare ”aroganță” din timpul mitingului PSD: a proiectat pe clădirea Guvernului mesajul #rezist, chiar în timpul discursului președintelui PSD, Liviu Dragnea. Tot el este cel care a proiectat același mesaj, la jumătatea lunii aprilie, pe Muzeul de Artă din Capitală, cu ocazia festivalului Spotlight. Atunci a fost amendat de poliție pentru că a refuzat să se legitimeze și a folosit expresii injurioase.

Cristian Dide este membru fondator al unui partid, România Modernă și Demnă.

Accidentul la care face referire Cristian Dide a avut loc astăzi, în jurul orei 13.30, pe trecerea pentru pietoni din fața Palatului de Justiție din Suceava. Un șofer de 26 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei conducea un autoturism pe direcția Areni – Centru. Din cauza vitezei, a neatenției și a lipsei de experiență, având permisul doar de un an de zile, tânărul a izbit-o violent pe Irina Cristina Airinei (40 de ani), care se deplasa cu căruciorul în care o avea pe fiica sa în vârstă de un an și șase luni. Victimele se aflau pe trecerea de pietoni în momentul impactului.

irina cristina airinei

Irina Cristina Airinei lucra la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni „Petru Rareș”, însă în prezent se afla în concediu de creștere a copilului. Acesta a deținut și funcția de purtător de cuvânt a instituției. Soțul ei, Victor Airinei, lucrează de asemenea în cadrului Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Citește și:

VIDEO FOTO O femeie cu un copil în cărucior spulberată pe trecerea pentru pietoni de la Tribunal. Mama a murit, iar fetița e în comă la spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *