Eveniment

Șicane pentru șoferii de TIR la Cîmpia Turzii: polițiștii locali își intensifică raziile

Scris de 354

Șoferii de TIR și de camioane care depășesc gabaritul de 3,5 tone reclamă faptul că au început să fie opriți, din mers, de Poliția Locală Turda, aflată în subordinea primarului PNL Cristian Matei. În acest fel, spun șoferii revoltați, au întârzieri în livrarea produselor și pierderi semnificative. Ba mai mult, menționează șoferii, se văd nevoiți să achite taxa de intrare în oraș, pe o rută pe care nu o folosesc în mod normal.

Toată situația a apărut după ce vehiculele de mare tonaj au fost direcționate pe strada 22 Decembrie 1989 (fostă Armata Roșie; în mod normal șoferii de TIR/camioane nu se deplasează pe acest traseu), pentru că în zonă se lucrează podul de peste Arieș.

”Controalele polițiștilor locali au început cam de o lună și jumătate. E dezastru ce fac! Vă dați seama că ne afectează foarte mult, deoarece avem în acest fel întârzieri în livrarea produselor. Ne opresc polițiștii locali din mers, în timp ce circulăm. Dacă nu ne oprim, pornesc cu mașinile după noi. Așa ceva n-am mai pățit niciodată!”, a declarat un șofer de TIR.

În plus, pentru că nu au altă rută ocolitoare, șoferii mai trebuie să plătească și taxa aferentă de intrare în oraș:

”Dar dacă se lucrează și se deviază pe acolo, pentru ce mai trebuie plătită taxa? Că aici e problema: nu se poate trece pe nicăieri, numai pe acolo și pe acolo trebuie plătită taxa”, completat acesta.

Ce spune Primăria

Problema e mai mult una morală pentru Poliția Locală Turda (pentru că intensifică raziile într-o asemenea perioadă), atâta timp cât legea e de partea ei, deoarece acționează legal.

„Conform legii 155 / 2010 Poliția Locală nu mai trebuie să acționeze însoțită, ei pot să acționeze fără însoțitor. Aici e și HCL 338 / 216 modificată care prevede sancționarea persoanelor care folosesc drumurile din municipiu care depășesc tonajul”, au declarat reprezentanții biroului mass-media din Primăria Turda pentru STIRIPESURSE.RO.

Calvarul șoferilor ar putea lua sfârșit în această lună

Toată situația e pe cale să ia sfârșit, asta pentru că se lucrează la foc automat la podul de peste Arieș. În aceste zile constructorul face ultimele finisaje, iar circulația rutieră ar putea să fie deschisă de săptămâniile viitoare, până când ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, semnează procesul verbal de recepție.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 2 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 3 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 3 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 17 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 18 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 22 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 23 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 2 days In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 2 days Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 2 days In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 3 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE