Eveniment

Șicane pentru șoferii de TIR la Cîmpia Turzii: polițiștii locali își intensifică raziile

Scris de 354

Șoferii de TIR și de camioane care depășesc gabaritul de 3,5 tone reclamă faptul că au început să fie opriți, din mers, de Poliția Locală Turda, aflată în subordinea primarului PNL Cristian Matei. În acest fel, spun șoferii revoltați, au întârzieri în livrarea produselor și pierderi semnificative. Ba mai mult, menționează șoferii, se văd nevoiți să achite taxa de intrare în oraș, pe o rută pe care nu o folosesc în mod normal.

Toată situația a apărut după ce vehiculele de mare tonaj au fost direcționate pe strada 22 Decembrie 1989 (fostă Armata Roșie; în mod normal șoferii de TIR/camioane nu se deplasează pe acest traseu), pentru că în zonă se lucrează podul de peste Arieș.

”Controalele polițiștilor locali au început cam de o lună și jumătate. E dezastru ce fac! Vă dați seama că ne afectează foarte mult, deoarece avem în acest fel întârzieri în livrarea produselor. Ne opresc polițiștii locali din mers, în timp ce circulăm. Dacă nu ne oprim, pornesc cu mașinile după noi. Așa ceva n-am mai pățit niciodată!”, a declarat un șofer de TIR.

În plus, pentru că nu au altă rută ocolitoare, șoferii mai trebuie să plătească și taxa aferentă de intrare în oraș:

”Dar dacă se lucrează și se deviază pe acolo, pentru ce mai trebuie plătită taxa? Că aici e problema: nu se poate trece pe nicăieri, numai pe acolo și pe acolo trebuie plătită taxa”, completat acesta.

Ce spune Primăria

Problema e mai mult una morală pentru Poliția Locală Turda (pentru că intensifică raziile într-o asemenea perioadă), atâta timp cât legea e de partea ei, deoarece acționează legal.

„Conform legii 155 / 2010 Poliția Locală nu mai trebuie să acționeze însoțită, ei pot să acționeze fără însoțitor. Aici e și HCL 338 / 216 modificată care prevede sancționarea persoanelor care folosesc drumurile din municipiu care depășesc tonajul”, au declarat reprezentanții biroului mass-media din Primăria Turda pentru STIRIPESURSE.RO.

Calvarul șoferilor ar putea lua sfârșit în această lună

Toată situația e pe cale să ia sfârșit, asta pentru că se lucrează la foc automat la podul de peste Arieș. În aceste zile constructorul face ultimele finisaje, iar circulația rutieră ar putea să fie deschisă de săptămâniile viitoare, până când ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, semnează procesul verbal de recepție.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 5 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 6 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 7 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 9 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 9 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 10 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 11 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 21 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE