Eveniment

Șicane pentru șoferii de TIR la Cîmpia Turzii: polițiștii locali își intensifică raziile

Șoferii de TIR și de camioane care depășesc gabaritul de 3,5 tone reclamă faptul că au început să fie opriți, din mers, de Poliția Locală Turda, aflată în subordinea primarului PNL Cristian Matei. În acest fel, spun șoferii revoltați, au întârzieri în livrarea produselor și pierderi semnificative. Ba mai mult, menționează șoferii, se văd nevoiți să achite taxa de intrare în oraș, pe o rută pe care nu o folosesc în mod normal.

Toată situația a apărut după ce vehiculele de mare tonaj au fost direcționate pe strada 22 Decembrie 1989 (fostă Armata Roșie; în mod normal șoferii de TIR/camioane nu se deplasează pe acest traseu), pentru că în zonă se lucrează podul de peste Arieș.

”Controalele polițiștilor locali au început cam de o lună și jumătate. E dezastru ce fac! Vă dați seama că ne afectează foarte mult, deoarece avem în acest fel întârzieri în livrarea produselor. Ne opresc polițiștii locali din mers, în timp ce circulăm. Dacă nu ne oprim, pornesc cu mașinile după noi. Așa ceva n-am mai pățit niciodată!”, a declarat un șofer de TIR.

În plus, pentru că nu au altă rută ocolitoare, șoferii mai trebuie să plătească și taxa aferentă de intrare în oraș:

”Dar dacă se lucrează și se deviază pe acolo, pentru ce mai trebuie plătită taxa? Că aici e problema: nu se poate trece pe nicăieri, numai pe acolo și pe acolo trebuie plătită taxa”, completat acesta.

Ce spune Primăria

Problema e mai mult una morală pentru Poliția Locală Turda (pentru că intensifică raziile într-o asemenea perioadă), atâta timp cât legea e de partea ei, deoarece acționează legal.

„Conform legii 155 / 2010 Poliția Locală nu mai trebuie să acționeze însoțită, ei pot să acționeze fără însoțitor. Aici e și HCL 338 / 216 modificată care prevede sancționarea persoanelor care folosesc drumurile din municipiu care depășesc tonajul”, au declarat reprezentanții biroului mass-media din Primăria Turda pentru STIRIPESURSE.RO.

Calvarul șoferilor ar putea lua sfârșit în această lună

Toată situația e pe cale să ia sfârșit, asta pentru că se lucrează la foc automat la podul de peste Arieș. În aceste zile constructorul face ultimele finisaje, iar circulația rutieră ar putea să fie deschisă de săptămâniile viitoare, până când ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, semnează procesul verbal de recepție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *