Rautacisme

Şi nici nu a terminat bine modernizarea Podului Garibaldi, că municipalitatea OSĂ mai facă un pod nou. Pe spate

Nici nu a trecut bine ziua în care primarul Emil Boc a tăiat panglica la cea de cincia sau a şasea licitaţie pentru modernizarea Podului Garibaldi, că Trompeţica lui Boc, Dan Tarcea, ne anunţă prin oresa locală dechitanţier că OSĂ facă un nou pod peste Someșul Mic, undeva în zona Bulgaria-Iris, care a facilita accesul clujenilor în zona de nord a orașului.

„Este vorba despre podul de peste Someșului, din zona Hornbach. În acest moment, este doar o punte pietonală și ne dorim să facem un pod cu cel puțin două benzi, piste de biciclete, astfel încât să putem descongestiona traficul din zonă. Pentru cei care sunt în zonă, cred că ar fi un pod extrem de util și ar fi o nouă variantă prin care oamenii ar putea să iasă din cartier, înspre Bulevardul Muncii și de acolo pot să meargă mai departe la ieșirea din municipiu. Avem proiectul în lucru, și acolo suntem în etapa în care așteptăm avizul de la mediu, este ultimului aviz – mediu și Apele Române, după care urmează să aprobăm studiul de fezabilitate în consiliul local și să pregătim și acest proiect pentru anii următori”.

Proiectul e în lucru, cam cum sunt în lucru toate proiectele acestei non-administraţii publice locale care construieşte doar din vorbe şi finalizează glorios (dar pe bani de pişcoturi) doar în presa locală de chitanţier tot felul de „OSĂ” chestii care „sunt în grafic”, „prind contur”, au milioane de procente de grad de finalizare.

Noi credem că noul pod este doar prelungirea celor 2 kilometri de Centură metropolitană care OSĂ se facă.