Vocea ta

Și #Clujul_Civic participă la licitația pentru ”timpul” lui Emil Boc. Ce vor să liciteze clujenii pentru ”timpul” primarului lor?

Scris de 523

Emil Boc scoate la licitație, așa de un pic de ”piar” (foamea acută de imagine, cum v-am mai zis) ceva ce nu-i aparține. Având în vedere cât timp din timpul nostru, al clujenilor, i-am acordat noi acestuia pentru poveștile cu care ne-a aburit, Szakats Istvan lansează pe pagina de Facebook a Clujului Civic un ”manifest”-intenție de participare la licitația din 6 decembrie de la ora 18 care se va ține în clădirea reabilitată a fostului Cazinou din Parcul Central în beneficiul copiilor patronați de Asociația ”Căsuța Bucuriei”. Să-i oferim și noi o bucurie primarului, dacă va binevoi să fie prezent in personam.

Prin urmare, prin intermediul Clujului Civic, se lansează și un concurs pentru a licita (capta) atenția lui Emil Boc cu privire la când OSĂ aibă bunăvoința să-și onoreze poveștile de campanie electorală.

”Distinși cetățeni ai municipiului, în 6 decembrie vom avea onoarea de-a putea licita pentru 15 minute din timpul primarului nostru Emil Boc. Fără îndoială, o veste îmbucurătoare. Cine nu și-ar dori să participe la o discuție liberă, de 15 minute, cu domnia sa?

Totuși, având în vedere că am remarcat câteva disproporționalități minore în format, lansez licitația pe grup cu câteva îmbunătățiri. Despre ce este vorba?

La licitație îi avem, pe o parte, pe cetățenii Clujului. Dintre aceștia, cineva va putea să cumpere 15 minute din timpul primarului, “cu banii jos”. Numărați, verificați, cum trebuie.

Pe de cealaltă parte, îl avem pe primarul Emil Boc. Dumnealui a reușit, în licitații succesive, din 2004 încoace, să cumpere peste 8.409.000 minute (4 mandate x 4 ani x 365 zile x 24 ore x 60 minute) de la fiecare dintre noi – dar oferta dumnealui conținea mereu și o proporție semnificativă de vorbe.

Dintre care, din păcate, multe s-au dovedit fără acoperire în timp. În iulie 2022, într-un poll de peste 1800 voturi, membrii Clujului Civic au alcătuit chiar un TOP 10 al CEC-urilor fără acoperire emise de primarul Emil Boc în ani:

10. Cartierul Tineretului – emis de primar în 2008.

9. 1500 locuințe sociale – emis de primar în 2004.

8. 3000 locuințe cu credit municipal – emis de primar în 2004.

7. Cartierul Lomb – emis de primar în 2008.

6. Pasaj rutier subteran Mărăști – emis de primar în 2014.

5. Creșe – emis de primar în 2010.

4. Pasaj Tăietura Turcului -emis de primar în 2012.

3. Aquapark – emis de primar în 2012.

2. Someșul Navigabil – emis de primar în 2004.

1. Extinderea tramvaiului până la Florești – emis de primar în 2004.

(și, cu voia dumneavoastră, pole position pe listă, câștigătoare cu peste 350 voturi)

0. Centura Metropolitană – emis de primar în 2017.

În lumina celor de mai sus, este just și fair ca acum și noi, cetățenii, să putem licita pentru timpul domnului primar Emil Boc, folosindu-ne și de promisiuni. În spiritul reciprocității, este absolut de la sine înțeles că oferte precum

 • “2 lei plus Săpătură la o stație de metrou” sau
 • “1 leu plus Desființare Pata Rât plus 200 hectare de parc” vor fi luate în considerare de domnul primar cu aceași seriozitate cu care dumnealui își enunță propriile promisiuni.

La treabă deci, dragi concetățeni! După 8.409.000 de minute licitate de primarul Boc din timpul nostru, este timpul să licităm și noi 15 minute din timpul domniei sale. Să curgă ofertele!

Cele mai votate oferte îi vor fi transmise domnului primar, în timpul licitației.

La treabă!”ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Rautacisme
  Papagali “clujeni” cu care ne mandrim: azi, Cătălin Priscorniță, “antreprenorul” Blitz Imobiliare
 • Acum 10 hours Din oras
  Boc și Patachon. De ce primarul cu sindrom de personalitate multiplă nu va ajunge egalul lui Maniu, Bartolomeu Anania sau Florin Piersic
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 20 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 20 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 21 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 22 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 23 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 23 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 24 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 1 day Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 2 days PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE