Primăria de cartier Iris a fost deschisă în anul 2007, în Piața Liebknecht, numărul 7-8. În timp ce Primăria condusă de Emil Boc îi amendează pe proprietarii de clădiri neîngrijite din Centru, prin majorarea impozitului cu 500%, clădirea în care funcționează primăria de cartier arată ca după bombardament.
De 13 ani, funcționarii lui Boc lucrează în acest sediu poziționat într-un bloc de pe care a căzut și cade în continuare fațada, într-un imobil de ghetou, nu de oraș smart, bine administrat.
Pentru zona Iris, probabil că e bine însă și așa! La urma urmei, în acest cartier, parcă disprețuit de municipalitatea liberală, nici vechiul parc comunist nu a fost vreodată reabilitat, nici noul pod Porțelanului nu a mai fost realizat, schimbarea liniei de tramvai și asfaltarea străzilor adiacente fiind singurele investiții publice care au ajuns de pe Moților până aici.
Ziar de Cluj a mai sesizat și în luna iunie faptul că blocul din Iris în care angajații Primăriei joacă Solitaire este desfigurat de paragină, însă nimeni din Primărie, până acum, nu s-a sesizat, să se înceapă lucrările de reabilitare a clădirii care este o pată proastă pe obrazul Clujului smart. O mare bancă s-a și mutat recent din acest imobil, la parterul unei alte clădiri, mai decente, din cartier.
La parterul blocului-bombă a mai rămas numai Primăria lui Boc, o crâșmă, o mezelărie, o casă de pariuri și o plăcintărie. Cu un magazin de haine second-hand, tacâmul ar fi complet, la cele mai înalte standarde europene de urbanism.
În timp ce primarul se laudă la radio și pe Facebook cu Clujul modern, smart, care le oferă clujenilor o calitate inimaginabilă a vieții, Primăria Iris funcționează într-o clădire (din Clujul real) ce pare dezafectată.
Și aici este tot Cluj-Napoca (din păcate):