Din oras

Si-a recunoscut vina in fata judecatorilor. Invatatoarea Monica Chiorean va presta 60 de ora munca in folosul comunitatii

Invatatoarea Monica Chiorean de la Liceul de Muzica din Cluj, care a socat opinia publica dupa publicarea unor inregistrari in care li se adresa elevilor cu termeni ca „ ba, tu esti nebun la cap”, „unde dracu ai vazut”, „soarele cui l-o facut” sau „jumatate de creier” a incheiat acord de recunoastere a vinovatiei cu Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, dupa cum anunta clujust.ro. Astfel, invatatoarea a acceptat 5 luni de inchisoare cu amanare si 60 de zile de munca in folosul comunitatii pentru purtare abuziva.

In urma administrarii de probe in cauza, s-a retinut:

”La inceputul anului scolar 2014-2015 inculpata Chiorean Monica Elena a preluat clasa I la nivelul ciclului primar de invatamant din cadrul Colegiului de Muzica Sigismund Toduta din mun. Cluj-Napoca. […]
Elev al clasei inculpatei Chiorean Monica Elena a fost pana in luna februarie 2015 si numitul L. L.

Intr-una din zilele cuprinse in perioada ianuarie-februarie 2015, la una din orele de curs, respectiv, ora de matematica, pe motivul ca numitul L. L. nu a receptionat in mod corect pasii ce trebuiau parcursi pentru efectuarea unor operatiuni matematice, inculpata i-a adresat acestuia expresii jignitoare de genul: „ ba, tu esti nebun la cap”, „unde dracu ai vazut”, „soarele cui l-o facut”, „jumatate de creier”, „bebelus”, indemnand de altfel ceilalti elevi sa-i dea in cor trezirea […].

Procedandu-se la audierea inculpatei Chiorean Monica Elena in legatura cu fapta retinuta in sarcina sa, acesta a recunoscut-o insa a motivat-o prin existenta unor probleme personale care o solicitau in acea perioada.

Potrivit parchetului ”Fapta inculpatei Chiorean Monica Elena, cadru didactic al Colegiului de Muzica Sigismund Toduta din mun. Cluj-Napoca, care, intr-una din zilele cuprinse in perioada ianuarie-februarie 2015, in timpul desfasurarii orelor de curs la nivelul clasei I, a abuzat verbal, respectiv, a adresat de expresii jignitoare de genul:„ ba, tu esti nebun la cap”, „unde dracu ai vazut”, „soarele cui l-o facut”, „jumatate de creier”, „bebelus”, indemnand de altfel ceilalti elevii sa-i dea in cor trezirea numitului L. L., elev in cadrul institutiei de invatamant mentionate, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de purtare abuziva, fapta prevazuta si pedepsita de art. 296 alin. 1 C. p.”

Inculpata Chiorean Monica Elena a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei si accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala.

S-a incheiat acord de recunoastere privind stabilirea  pedepsei de 5 (cinci) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de purtare abuziva, fapta prevazuta si pedepsita de art. 296 alin. 1 C. p.;

Aplicarea pedepsei de 5 (cinci)  luni inchisoare a fost amanata pe termenul de supraveghere de 2 ani, conform art. 84 alin. 1 C. p.

Pe durata termenului de supraveghere inculpata va trebui sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:

a) sa se prezinte la serviciul de probatiune la datele fixate de acesta;

b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa;

c) sa anunte in prealabil schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile precum si intoarcerea;

d) sa comunice schimbarea locului de munca;

e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta;

”In temeiul art. 85 alin. 1 lit. b C. p., inculpata va presta 60 (saizeci) zile de munca neremunerata in folosul Primariei Mun. Cluj-Napoca sau Asociatiei Filantropice Medical – Crestina „Christiana” Cluj.”, se arata in acord.

Dosarul de urmarire penala si acordul de recunoastere a vinovatiei au fost inaintate Judecatoriei Cluj-Napoca in vederea confirmarii lui.

Foto: bzc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *