Diete

Sfaturi de toamna de la nutritionistul echipei lui Beckham

.ro va prezinta o serie de sfaturi privind vitaminele care trebuie asimilate in perioada de toamna pentru a ajuta organismul in lupta cu bolile cauzate de temperaturile in scadere si vantul tot mai puternic. Cel care vine cu informatii precise despre cresterea imunitatii si pregatirea corpului pentru iarna este nimeni altul decat responsabilul cu nutritia si alimentatia din cadrul echipei de fotbal LA Galaxy, la care joaca si cunoscutul David Beckham.

 

Dr. Luigi Gratton (foto), caci despre el este vorba, ocupa totodata functia de vicepresedinte in cadrul companiei Herbalife Ltd. si este membru in „Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc” derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA). Specialistul da mai jos detalii despre legumele si fructele bogate in rezerve de vitamine si minerale necesare organismului in lunile de toamna:

 

Strugurii contin unul dintre cei mai eficace antioxidanti recunoscuti la momentul actual, flavonoidele (lupta impotriva radicalilor liberi, incetinesc imbatranirea celulelor si stimuleaza imunitatea organismului), si contin potasiu, avand valoare energetica importanta.

 

Marul are efect depurativ pentru sange (scade colesterolul), tonic pentru nervi si muschi, prevenind instalarea infectiilor intestinale, bronsice, reumatismale.

 

Prunele au efect decongestionant pentru ficat, stimulent al functiilor nervoase.

 

Nucile asigura un aport de grasimi nesaturate, minerale, vitamina E, sulf si arginina, mentinand arterele flexibile si inima intr-o stare buna de functionare.

 

Varza si ardeiul ocupa primele locuri in topul legumelor care contin vitamina C. Pentru a obtine doza zilnica de vitamina C este suficient un ardei gras proaspat sau 200 de grame de varza proaspata.

 

Pentru rezervele de vitamina A avem nevoie de morcovi. Un pahar de suc de morcovi pe zi are efect antiseptic, anti-inflamator, cu efecte impotriva cancerului si revigoreaza culoarea pielii.

 

Vitamina E este cel mai puternic antioxidant natural. Vitamina E se gaseste din abundenta in uleiurile vegetale (de floarea soarelui, masline, migdale).

Vitamina B6 este o vitamina speciala pentru imunitate si se gaseste in mai multe legume: cartofi, morcovi, varza,  pastai, boabe.

 

„Nu va faceti griji ca au trecut zilele de vara. Vremea este in continuare de partea voastra, oferindu-va resurse de sanatate. Profitati de legumele si fructele parfumate ale toamnei, in toata splendoarea lor coloristica si a compozitiei, pentru a va intari organismul si a fi pregatiti pentru o lupta si mai apriga, cand se apropie lunile de iarna”, a precizat dr. Luig Gratton, potrivit unui comunicat Herbalife, remis .ro.

 

.ro
foto: herbalife

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *