Sex

Sexul la prima intalnire

Cat de curand, intr-o relatie, trebuie sa sari in pat cu noua ta iubita? In ultimii 40 de ani, raspunsurile la aceasta intrebare au fost dintre cele mai variate. Pe vremuri, oamenii asteptau de obicei ani intregi. Astazi, sexul la prima intalnire nu e deloc neobisnuit intre persoane mature, celibatare.

Cercetarile in teren arata ca pana si fetele foarte tinere, de 13-14 ani, din ziua de azi, au sentimentul ca trebuie sa fie active sexual, astfel ca revolutia sexuala s-a transformat intr-o forma de excitare a presiunii societatii.
La randul lor, baietii recunosc, in intimidate, ca isi doresc mai mult romantism, mai multa apropiere si intimidate, ca sexul a devenit o presiune careia trebuie sa-i faca fata.

Asta nu inseamna ca baietii si fetele nu sunt foarte puternic motivati sexual. Doar ca ideea lor despre povestile de iubire de altadata e violata de ce “se asteapta” de la ei. Nu e deloc neobisnuit ca un baiat si o fata sa faca dragoste numai pentru ca fiecare crede ca asta crede ca asteapta celalalt.

Se prea poate ca, facand sex prea curand, sa impiedici apropierea adevarata in loc s-o initiezi. In acest sens, se constata ca multe persoane singure devin prizonierele acestui sablon si astfel impiedica formarea unor relatii puternice. Experientele de-o noapte sunt incarcate de retineri si jena in dimineata de dupa. E vorba, in acest caz, despre un penis si un vagin care-si dau intalnire, se simt bine cateva clipe si apoi se despart. Doar atat!
Cand doi oameni sunt intr-o relatie intima fizic, si totusi distanta mental si emotional, fiecare imbraca o masca-armura, “chimia sexuala” dintre parteneri este de calitate mediocra si se exprima doar la o descarcare tensionala.

Cele mai bune uniuni sexuale au nevoie de acumularea unei tensiuni de explorare, de “vanatoare”, de acomodari si ezitari, chiar de un pic de curtare demodata. Cand te avanti grabit in voluptate, poti sa-ti inseli simturile: poti sa nu mai stii prea bine daca-l placi sau il iubesti pe partener.

De fapt, incepi sa placi pe cineva cu adevarat doar dupa ce ai avut cu aceea persoana atat experiente placute, cat si neplacute: cand descoperi cum reactioneaza daca i s-a stricat masina, daca tu te-ai imbolonavit, esti lefter sau esti stresat de la serviciu. Asa se testeaza sentimentele, in viata reala, de zi cu zi. Iar o suta de nopti fierbinte de amor, oricat de incantatoare ar fi, nu vor putea sa testeze aceste lucruri. In lumea adevarata, relatiile bazate doar pe dorinta sexuala se consuma repede atunci cand celelalte doua elemente, placutul si iubitul, nu sunt prezente.

Cu cat combinatia intre a placea, a iubi si a dori este mai completa, cu atat abandonul emotional intr-o sexualitate apta sa va transforme va fi mai intens.

Sexul intamplator. Etica iubirii libere din anii ‘960 spunea sa faci sex cu oricine te atragea in momentul respectiv. Probabil ca a fost un pas important si necesar in rasturnarea vechii ordini mondiale privind rolurile sexuale rigide.

Nu dupa multa vreme insa, a inceput declinul. Sexul intamplator era minunat in teorie, dar pentru majoritatea oamenilor nu parea sa functioneze. Avorturile in conditii improprii, inimile zdrobite, sentimentele de dezamagire au fost adesea rezultatele acestei atitudini.

Trupurile noastre nu sunt compartimentate; inima, mintea, sexualitatea, toate fac parte din intregul omenesc. Nu poti face dragoste cu cineva care nu-ti place, in care nu ai incredere sau pe care nu-l intelegi fara a avea sentimentul ca te scindezi launtric, diminuandu-ti energia si sentimentele firesti. Nu poti face dragoste de la brau in jos, tinandu-ti inima si capul in afara ecuatiei, decat cu pretul unei suferinte serioase.

Dupa experiente triste sau iubiri ratate, cunoscand un nou partener, o femeie, sa o numim E., s-a hotarat: “N-o sa ma culc cu el inca. Cred ca este relatia pe care mi-o doresc  cu adevarat si vreau sa fac totul cum se cuvine”. Si ca ea incep sa gandeasca tot mai multe femei.

Sexul rapid. Mancarea rapida “fast food” se face usor si pare, cand o privesti, mai buna decat este. Asa cum mancarea de calitate se pregateste pe indelete si cu grija, iubirea de calitate preupune timp ca sa-ti cunosti partenerul ca individ si personalitate. Sexul rapid, ca si mancarea preparata rapid, te lasa flamand sau subnutrit. In plus, sexul rapid nu se limiteaza la persoanele singure. Multe cupluri stabile au renutat la hrana sanatoasa si se multumesc, ca sa zicem asa, cu o dieta de pizza.

Expresia “a face dragoste” a aparut pentru ca descrie in mod poetic un ideal pe care il cautam cu totii. Inima ti se deschide (se inmoaie si bate mai puternic), organele sexuale se deschid si infloresc (se umezesc si se maresc), mintea ti se deschide (se ascute si devine stralucitoare) pentru ca celalalt sa fie primit in tine in toate felurile, la toate nivelurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *