Anchete

Sergiu Babasan si avocatul tepar Adrian Pascale, complicii escrocului Razvan Micul

Teparul Razvan Micul a fost eliberat in aceasta dimineata sub control judiciar, potrivit unor surse IPJ Buzau, alaturi de cei doi complici. Sursele din IPJ Buzau ne-au dezvaluit si identitatea celor doi escroci complici. Primul dintre ei este Adrian Pascale, iar al doilea este “marele” politician Sergiu Babasan din Satu Mare, un traseist de cea mai joasa speta, trecut prin PRM, ARD sau Forta Civica, ba chiar si PDL, cu care Razvan Micul a amenintat si escrocat mai multi primari din Buzau, lucru care a dus la arestarea lor.

Adrian Pascale (foto), de profesie avocat, apare de-a lungul mai multor episoade in periplul cu inselatorii al teparului Razvan Micul. Contactat telefonic, Pascale nu a vrut sa raspunda la intrebarile Ziar de Cluj, motivand ca nu stie cine suntem si ca nu obisnuieste sa discute cu necunoscuti despre viata lui personala.

Sergiu Babasan (foto) este fratele lui Sandu Babasan, patronul din umbra al firmei de IT MindMagnet asa cum a demonstrat Ziar de Cluj in anchetele publicate in vara si care au aratat ca Sandu si Sergiu Babasan precum si Razvan Micul au fost asociati in aceste escrocherii incredibile in ultimii 10 ani.

Anul trecut, Ziar de Cluj dezvaluia escrocheria pusa la cale de Razvan Micul (foto). Atunci, jurnalistul Liviu Alexa a aratat cum satmareanul a reusit sa tepuiasca noua primarii din judet si a descris cu exactitate reteta aplicata de jurist. Primarii din comunele Iclod, Cornesti, Bontida, Borsa, Jucu, Alunis, Bobalna, Vultureni, Dabaca au cazut in plasa acestuia.

Edilii au fost contactati telefonic, cu numar ascuns, de catre o persoana care pretindea ca suna din partea Guvernului Romaniei, de la Ministerul de Finante, din cadrul „Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara” si care ii anunta ca a doua zi urmeaza sa fie efectuat un control din partea „Programului de eficienta fiscala si disciplina bugetara” referitor la modalitatea de colectare a debitelor.

O teapa rafinata de un domn imbracat in negru

Invariabil, a doua zi s-a prezentat la sediul primariilor „Controlul”, adica o persoana sau, in alte cazuri, doua persoane, care intrau cu tupeu in primarii, fara sa se prezinte, fluturand legitimatii si purtand insigne cu insemne similare celor guvernamentale si care cereau imperativ sa discute cu primarul si cu persoanele responsabile in cadrul departamentelor contabile legat de gradul de recuperare a creantelor de catre comune.

Potrivit declaratiilor primarilor contactati de Ziar de Cluj, persoana sau persoanele respective detineau date concrete despre modul de colectare a creantelor bugetare de catre comune, date care, cel mai probabil, erau obtinute de pe internet.
Cu aroganta, primarii erau luati la trei pazeste si certati de catre falsii reprezentanti guvernamentali despre modul de colectare a creantelor bugetare de catre angajatii primariilor.

Proferand amenintari despre sesizari ale Curtii de Conturi pe care escrocii ar fi urmat sa le faca, amenintand cu inchisoarea sau cu plangeri penale impotriva primarilor, teparii le bagau sub nas acestora un Proces-Verbal de implementare a programului de eficienta fiscala si disciplina bugetara.

Intreaga ancheta publicata de Ziar de Cluj o puteti reciti aici. Publicatia noastra a aratat, apoi, si faptul ca mai multe primarii din intreaga tara au cazut in plasa satmareanului. Dupa publicarea anchetelor, Ziar de Cluj a solicitat DIICOT Cluj sa se sesizeze de indata pentru verificarea aspectelor semnalate.

Razvan Micul revine, dupa patru luni, in Buzau

La nici patru luni dupa publicarea anchetelor de catre Ziar de Cluj, Razvan Micul a actionat din nou, dupa aceeasi reteta, insa in mai multe comune din judetul Buzau.

Acesta a fost retinut, alaturi de alti doi complici, de catre politistii din Buzau. Razvan Micul a fost prins asupra faptei de catre primarul comunei Unguriu, care aflase despre “Operatiunea Programul de eficienta fiscala si disciplina bugetara” din Ziar de Cluj. Primarul Ciprian Tirizica este cel care a alertat autoritatile despre prezenta lui Micul la primaria din Unguriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *