Din oras

Seplecan cere demisia lui Tamas: "Daca nu are coloana sa plece, voi solicita destituirea lui in urmatoarea sedinta ordinara de CJ"

Deranjat de faptul ca Dan Tamas, seful de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Cluj a ignorat termenul de 24 de ore pe care l-a primit din partea sa, Mihai Seplecan, conducatorul judetului, ii cere demisia sefului Directiei de Protectia Copilului in urma dezvaluirilor Ziar de Cluj.

Seplecan a precizat ca i-a dat lui Tamas o sansa, pornind de la prezumtia de nevinovatie.

„I-am cerut ieri sa-mi ofere explicatii si dovezi care sa infirme acuzatiile aduse in anchetele din Ziar de Cluj. Speram ca, daca este nevinovat, se va apara si va avea o pozitie publica in acest sens, dar vad ca nu a luat in serios presiunea publicului care cere lamuriri. Voi lua eu atitudine, si, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, ii solicit sa dea dovada de bun simt si sa plece din functie. Daca nu va face asta, voi astepta concluziile scrise ale anchetei facute de comisia sociala, le voi supune atentiei comisiei de disciplina impreuna cu alte informatii pe care le-am primit in aceasta saptamana si apoi voi supune toata analiza plenului CJ, in momentul in care se va reuni in sedinta ordinara. Respect statutul oricarui functionar, dar nu cred ca procedurile mai greoaie de destelenire a lui dintr-un post atunci cand s-a gresit inseamna ca el este batut in cuie acolo. Sper sa plece el singur, a patat imaginea directiei, dar, mai ales a institutiei Consiliului Judetean’’, a incheiat Seplecan. 

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *