Sanatate

Senzatiile simtite de pacient prin reflexologie

Fiecare parte a corpului este reprezentata de o proiectie pe palme si pe talpile picioarelor. Apasarea  unui anumit punct de pe palma sau de pe laba piciorului (punct refelxogen) afecteaza partea corespunzatoare a corpului.

 

 

Unii oameni au impresia ca n-ar putea suporta terapia prin reflexologie pentru ca se gadila foarte tare la talpi. Totusi, de obicei apasarea aplicata de terapeut este destul de ferma pentru a nu provoca gadilaturi. Daca apare o senzatie de gadilare, ar putea indica o problema in zona corespunzatoare a corpului. Ar putea fi simtite si intepaturi (din nou, un semn al unei disfunctii). Pacientul poate simti cum se desfac unele ingramadiri de cristale. Cu cat starea de tensiune a pacientului este mai mare, cu atat pe talpile sale vor exista mai multe parti sensibile. Cu cat sensibilitatea este mai mare, cu atat este mai pronuntat dezechilibrul.

 

 

In timpul masajului pot aparea diverse senzatii ca: o usoara durere in locurile masate care corespund unui blocaj energetic; o durere acuta si brusca atunci cand blocajele sunt inlaturate, urmata de o senzatie de caldura difuza; o fluctuatie a temperaturii si miscari scurte, spasmodice, ca rezultat al realinierii energetice; senzatie de somn; o senzatie euforica si de plutire pe masura ce tensiunea este disipata; o senzatie de greutate care insoteste relaxarea totala.

 

 

Nu toata lumea reactioneaza de la primul tratament.Unii pot avea un blocaj energetic atat de mare incat sa le lipseasca cu desavarsire sensibilitatea in regiunea talpilor. Daca blocajul este inlaturat, situatia de obicei se imbunatateste si poate aparea un raspuns la tratament. Daca lipsa reactiei are drept cauza o paralizie sau o alta stare grava a pacientului, continuarea tratamentului poate imbunatatii masura reactiei, indicand ca unii nervi inca mai pot trimite mesaje la creier.

 

 

Dupa tratament, pacientul este de obicei relaxat, deseori pana aproape de adormire. Picioarele vor fi de obicei calde. Unii oameni au tot corpul inrosit si cald, in timp ce altora le poate fi frig, pentru ca afluxul de sange a fost indreptat spre interior pentru vindecarea organelor situate in profunzimea corpului. Se recomanda o perioada de odihna, pentru ca tratamentul sa fie cat mai eficient, prin stimularea proceselor naturale de vindecare ale organismului. Unii oameni se pot simti obositi, iar altii energizati, plini de vitalitate, ca crezultat al restabilirii depline a circulatiei sangvine.

 

 

Reflexologia nu are efecte secundare neplacute. Totusi, la inceputul tratamentului, stimularea sistemelor organismului si eliberarea blocajelor energetice ar putea provoca unele stari de agitatie, care sunt in principal manifestari ale curatarii corpului de toxine si de produsele de excretie acumulate, prin diferite sisteme excretoare. Fiinde procese de curatare si purificare, trebuie luat in seama rolul lor benefic. Pentru a ajuta aceste procese, pacientul ar trebui sa bea in intervalul de 24 de ore dupa tratament multa apa purificata. Fenomene tipice care se produc dupa masaj sunt: urinari dese, cu modificare de culoare si miros; intensificarea contractiilor musculare ale intestinelor, insotite de flatuenta; mai multe secretii de mucozitati si flegma; transpiratie mai abundenta, cateodata cu producerea unor iritatii; secretie vaginala mai multa, a carei aciditate ar putea provoca o usoara iritatie; modificari ale programului de somn; revenirea unor afectiuni din trecut care nu fusesera niciodata pe deplin vindecate.

 

 

 

Pacientii a caror stare proasta era evidenta de o perioada mai lunga de timp nu trebuie sa astepte la vindecarea miraculoasa a tuturor bolilor. Tratamentul are nevoie de timp, astfel ca vor fi necesare mai multe sedinte saptamanale (de obicei de la 6-8) pentru ca organismul sa-si echilibreze functionarea sistemelor si sa-si remedieze starea. Cu cat afectiunea este mai serioasa, cu atat va necesita un timp mai lung pentru tratament. Totusi, daca o stare care a fost tratata anterior prin reflexologie reapare din nou, de obicei are nevoie de un rimp mai scurt pentru vindecare decat prima data. Daca este detectata in faza incipienta, cel mai probabil ca a doua oara va fi mult mai putin virulenta. Lungimea sedintelor este intre 45-60 de minute, in functie de sensibilitatea pacientului. Cu cat punctele sensibile sunt mai putine, cu atat sedinta este mai scurta.

 

 

Cu cat este mai mare increderea pacientului in capacitatile de vindecare ale organismului sau, cu atat este mai bun raspunsul la masajul reflexologic. Aceasta inseamna ca vindecarea afectiunilor nu depinde numai de numarul de masaje administrate sau de gravitatea bolii. Totul este de fapt o interactiune intre minte, corp si spirit. Omul trebuie sa creada ca sanatatea sa se poate imbunatatii si ca el este acela care detine cheia acestei imbunatatiri. Mai mult chiar, cu timpul perceptia persoanei in legatura cu functionarea organismului sau devine mai ascutita si se obtine o capacitate crescuta de identificare a cauzelor unui eventual dezechilibru aparut.

 

 

Reflexologia creeaza mediul corect necesar pentru autovindecare. Una dintre conditiile de baza ale succesului tartamentului prin reflexologie este increderea dintre pacient si terapeut, precum si renuntarea la orice prejudecati si temeri in legatura cu tratamentul.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *