Din oras

Sensurile giratorii cu insulă centrală din marcaj, noua găselniță a Primăriei, sursă de haos în trafic

Un nou sens giratoriu delimitat doar cu vopsea pe asfalt și câțiva stâlpișori a apărut în Grigorescu, la urcare pe Tăietura Turcului. Șoferii îl ignoră total, așa că ne așteptăm ca în curând să vedem accidente rutiere în trafic. Primul sens giratoriu de acest tip a fost “inaugurat” de Primărie în urmă cu câteva zile.
Șoferii spune despre noul sens giratoriu din Grigorescu că este doar o sursă de haos în trafic. Aproape toți conducătorii auto ignoră semnele de pe asfalt.

“Este haos total. Toți cei care vin de la Napoca trec înainte de parcă nu ar exista nici un sens. Se trece peste desen. Cei care coboară frânează brusc”, a scris un șofer pe grupul de Facebook Info Trafic Jud. Cluj.

Toți cei implicați în trafic sunt de părere că era mult mai potrivit alt stil de semnalizare: stopuri, semne rutiere de dimensiuni mai mari, plus polițiști care să îi atenționeze pe șoferi timp de câteva zile cu privire la noile reguli.

“Trebuie să semnalizeze corespunzător intersecțiile prin semne de diametru cel puțin 1,5m. Vreo 2-3 zile Poliția la pândă și învață oamenii. Asta cred că e singura soluție prin care poate fi disciplinat românul. Dacă stă polițistul să dirijeze frumos, a doua zi când pleacă, românul revine la vechile metehne. Dacă stă la pândă, atunci e prudent”, este de părere un alt șofer.

Primul sens giratoriu de acest tip a fost pus în 15 iunie.

“Primul sens giratoriu cu insulă centrală din marcaj. Sensul giratoriu provizoriu de la intersecția străzilor Maramureșului cu Giordano Bruno, a primit astăzi forma finală. Insula centrală este delimitată doar din marcaje cu vopsea, renunțându-se astfel la elementele fizice de delimitare cu bordură sau alte materiale”, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea, în 15 iunie.

De precizat că a primit câteva critici din partea șoferilor și cu privire la acest sens, dar cu toate acestea Primăria continua să facă sensuri giratorii cu marcaj doar din vopsea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *