In vizor

Sensul giratoriu de pe Frunzișului, folosit din nou ca piesă de schimb: contrucția unui centru comercial nou, condiționată de amenajarea sensului giratoriu

Primăria Cluj-Napoca a aprobat, din nou, realizarea sensului giratoriu de pe strada Funzișului. Acel sens giratoriu are o întreagă istorie, iar realizarea lui a fost promisă încă din 2016. La momentul când LIDL a primit autorizație pentru construirea magazinului de pe Frunzișului, aceștia s-au angajat să amenajeze și un sens giratoriu. Doar că și-au văzut propriul interes și când s-au văzut cu magazinul deschis, ”au uitat” de sensul giratoriu. 

“Sensul giratoriu este în construcție, Lidl trebuia să îl facă înainte de inaugurare, Lidl nu are dovadă de luare în folosință pentru că nu și-a făcut autorizația până la capăt. Acum și-a depus documente, sper să îl facă, este obligația lor legală și vor primi dovadă de luare în folosință în momentul în care vor face sensul giratoriu, care face parte din autorizația de construcție”, declara în martie 2017, primarul Emil Boc.

Au trecut mai bine de trei ani de atunci, iar sensul giratoriu este tot la stadiul de proiect. Proiectul derulat atunci de Studium Green SRL presupunea realizarea magazinului, dar și a unor blocuri de locuințe. Omul de afaceri George Dorin Bob și-a propus să ridice șapte blocuri pe strada Funzișului prin cele două firme în care este acționar: Studium Green SRL și Napopark SRL. Suprafața totală pe care se contruiește cartierul este de șase hectare. Trei dintre autorizații au fost obținute de Studium Green SRL, iar una de Napopark SRL.

Noua autorizație de construcție aprobată de către municipalitate pentru un proiect derulat de Napopark SRL vizează realizarea unui nou CENTRU COMERCIAL DIN ANSAMBLUL MULTIFUNCTIONAL conform PUZ-str.Frunzisului aprobat cu HCL nr.336 din 22.09.2015.

Pentru a realiza acest centru comercial, investitorul este forțat, din nou, de către municipalitate să realizeze sensul giratoriu, în plus va trebui să ridice și o creșă sau grădiniță.

1. Pe terenul cu suprafata de 914,69mp, teren ce face obiectul de donatie autentificata sub nr. 1773 din 17.09.2015 de notar public Smaranda Valeria Budusan, va fi construit drumul pana la strat de uzura, de catre investitor. Acceptarea donatiei de catre municipalitate pentru drumul astfel executat, la strat de uzura, va fi facuta pana la data receptionarii constructiilor (prima constructie)care fac obiectul PUZ, prin certificatul de atestare a edificarii constructiei.
2. Terenurile pe care vor fi realizate sensul giratoriu, strada de legatura cu centura de ocolire sud a municipiului, conf. PUG prcum si cel pentru largirea str. Frunzisului vor fi donate cu drumurile construite pana la stratul de uzura, pana la momentul eliberarii certificatului de atestare a edificarii constructiei pentru investitiile care fac obiectul PUZ-lui.
3. Emiterea certificatului de atestare a edificarii centrului comercial se va realiza dupa receptionarea lucrarilor de construire a unitatii de invatamant prescolar- Corp 6.

Primăria încearcă din nou să îl convingă pe omul de afaceri George Dorin Bob să relizeze sensul giratoriu pe care îl promisese la edificarea magazinului LIDL, înainte de a ridica un nou centru comercial. Evident nu există nicio garanție că de această dată Dorin Bob va respecta autorizația, însă acum, după ce a ridicat deja mare parte din blocuri probabil că este și în interesul lui să existe acolo un sens giratoriu. În lipsa acestui sens giratoriu și pe fondul accidentelor tot mai dese, municipalitatea a fost nevoită sî apeleze la alte variante, pregum pragurile de sol și separatoarele de sens.

Durata de execuție a lucrărilor este de 36 de luni, astfel că va mai trece ceva timp până când acel sens giratoriu mult dorit și promis va deveni realitate. 

Napopark SRL este deținută de Bob Dorin George (66%), Tarța Florin Cornel (28%) și firma ATC SRL  (5%) deținută tot de cei doi. Firma funcționează pe pierderi încă din 2015. Compania nu a avut o cifră de afaceri din 2013. În 2019 cifra de afaceria fost de 154 771 lei, iar pierderile de 6.669 lei.

Bob Dorin Goerge a mai dezvoltat proiecte imobiliare aproape de Iulius Mall și se vehiculează că este cel care stă în spatele imobilului de 40 de etaje ce ar urma să se construiască în apropierea hipermaket-ului CORA.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *