Politica

Senatorul PNL Alin Tise cere demisia lui Seplecan de la CJ Cluj si ii solicita public lui Nicoara sa faca acelasi lucru

Senatorul PNL Alin Tise cere, in mod public, demisia lui Mihai Seplecan din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj. Politicianul il acuza pe Seplecan ca este direct responsabil de nerealizarea pana acum a depozitului temporar de deseuri, dar si de faptul ca s-a dat drept castigator al unui concurs organizat de Tarom si aeroportul clujean, pentru a castiga capital politic. Tise ii solicita in mod public si lui Marius Nicoara, copresedinte PNL Cluj sa intervina in regim de urgenta si sa solicite si el demisia lui Seplecan. In caz contrar se impune retragerea sprijinul politic provenit din PNL.
 

„In cateva luni de cand Seplecan detine functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj a demonstrat o crasa incompetenta. S-a ocupat de delatiuni ordinare, plangeri penale, amenintari cu lumea interlopa, combinatii si jocuri politice marunte. Nu s-a ocupat de problemele acute ale judetului pe care le-a blocat si sabotat permanent.
 
Nerealizarea pana azi a depozitului temporar de deseuri este responsabilitatea exclusiva a lui Seplecan. Clujul este intr-un blocaj al gunoaielor de nepermis, intrucat interesul public a fost inlaturat in favoarea  interesului privat al unei firme.
in cateva luni nici o primarie de comuna sau oras nu va mai avea unde sa depoziteze gunoaiele.
Responsabilitatea ii apartine lui Seplecan care are obligatia in virtutea functiei de presedinte al Consiliului Judetean Cluj  de a rezolva aceasta problema acuta a judetului. El trebuie sa demisioneze de urgenta.\

Selecan ia decizii fara sa se consulte cu partidul
 
De asemenea, am aflat din presa ca Seplecan doreste sa imprumute judetul si pe clujeni cu 25 milioane de euro pentru a cumpara o cladire deja prestabilita, pe care nu o anunta dar care costa 25 milioane de euro!?  Evident fara proceduri, studii, analize. Asta in conditiile in care o astfel de cladire se poate construi cu 5-8 milioane de euro, Consiliul Judetean Cluj avand 16 ha de teren in Floresti intr-o pozitie foarte buna consilierii judeteni si toti clujenii au aflat din presa despre aceasta intentie. Fapt inadmisibil.
 
Exista o decizie a Comitetului Executiv Judetean al PNL aprobata in unanimitate in noul PNL, ca deciziile politice importante cu impact major pentru clujeni – cum este cazul imprumutarii judetului – care necesita si sprijin  politic al partidului, se vor discuta in prealabil si analiza temeinic inainte ca ele sa fie anuntate public.
 
PNL apara interesul public si interesul fiecarui clujean in parte. Decizia politica de a avea sau nu o anumita conduita politica apartine partidului care sustine un proiect. Decizia de legalitate apartine aparatului de specialitate angajat al institutiei publice.
  
Seplecan a incalcat aceasta decizie a Comitetului Executiv al PNL anuntand public inainte de a analiza si a discuta, decizia de a promova un proiect de hotarare prin care Consiliul Judetean urmeaza sa se imprumute cu 25 milioane de euro.
Astfel Seplecan se situeaza politic in afara deciziilor privind conduita politica a membrilor PNL.
El trebuie sa demisioneze de urgenta.

Seplecan nu a castigat premiul „Pasagerul 1 milion in anul 2015”
 
Am aflat din presa ca Seplecan ar fi castigat un premiu in campania organizata de Tarom si aeroport „Pasagerul 1 milion in anul 2015” al  Aeroportului Cluj. si ca el a cedat acest premiu unei doamne, intr-un gest de maxima generozitate.
Va informez ca in realitate aceasta informatie este un fals, o inventie, o mistificare a realitatii, o minciuna sfruntata facuta de Seplecan cu scopul urmarit de a castiga capital politic.
 
Seplecan nu a castigat nici un premiu, deci nu a avut cum sa cedeze unei doamne acest premiu.
Tarom a anuntat castigatorii in timpul zborului Bucuresti – Cluj iar el nu era printre castigatori.
 
A compromis aceasta campanie incercand sa o politizeze cu scopul acumularii de capital politic.
A discreditat si jignit pe clujenii, inventand o stire si mintind ca a castigat un premiu pe care nu l-a castigat niciodata. Gest de o gravitate fara precedent. Inadmisibil. 
 
A discreditat si desconsiderat pe angajatii aeroportului Cluj si ai Consiliului Judetean Cluj, care au muncit pentru atragerea unui numar atat de mare de pasageri iar el a incercat sa confiste in interes personal acest eveniment.
 
Un gest incredibil, de mitomanie facut de o persoana incompetenta care este dispusa la orice pentru a castiga in disperarea sa un dram de credibilitate.

Sa inventezi o asemenea stire, care oricand poate fi verificata, arata iresponsabilitate si inconstienta. Acum fiecare PNL-ist poate sa vada concret cine este Seplecan si la ce gesturi si atitudini se preteaza din postura de presedinte al Consiliului Judetean Cluj sustinut politic de PNL.

Solicit public directorului Aeroportului Cluj, David Ciceo, si TAROM  sa infirme cele spuse de mine mai sus daca ele nu sunt adevarate. Solicit public sa informeze clujenii daca vreunul dintre  premiile din campania „Pasagerul 1 milion” a fost castigat de catre Seplecan.
 
in caz contrar Seplecan  trebuie sa demisioneze.

Nicoara, provocat sa ceara demisia lui Seplecan
 
Solicit public senatorului Marius Nicoara copresedinte PNL Cluj sa intervina in regim de urgenta si sa solicite si el demisia lui Seplecan. In caz contrar se impune retragerea sprijinul politic provenit din PNL.
 
Clujul nu-si poate permite un astfel de presedinte de consiliu judetean. PNL Cluj nu-l poate gira. Orice zi in care Seplecan conduce incompetent si iresponsabil Consiliul Judetean Cluj, insemna blocarea proiectelor judetului Cluj si afecteaza in mod grav interesele cetatenilor judetului Cluj, imaginea si credibilitatea noului PNL.
 
Pentru acestea Seplecan trebuie sa demisioneze de la conducerea Consiliului Judetean Cluj. Solicit demisia de urgenta!”, arata Alin Tise intr-un comunicat de presa transmis astazi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *