In vizor

Senatorul Alexandru Cordos, urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta

Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordos, este urmarit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta in forma continuata.

Procurorii anticoruptie arata ca in perioada 2013 – 2015, Cordos, in calitate de senator in Parlamentul Romaniei, in schimbul unor foloase necuvenite a pretins fata de suspectul Muresan Dorin Dumitru ca are influenta asupra unor persoane din conducerea Companiei de Apa Aries si Sucursalei de intretinere si Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) si ca va interveni pe langa acestia pentru castigarea de catre firmele administrate de omul de afaceri a unor proceduri de achizitie publica organizate avand ca obiect inchirierea de utilaje.

“Influenta pe care suspectul Cordos Alexandru a pretins ca o are pe langa persoanele respective a fost una reala, firmele respective castigand procedurile de achizitie publica organizate de SISETN si Compania de Apa Aries. Pentru „sprijinul” acordat, suspectul Muresan Dorin Dumitru i-a remis in repetate randuri suspectului Cordos Alexandru, cu titlul de foloase necuvenite, diverse sume de bani al caror cuantum nu a putut fi stabilit in mod cert pana in prezent”, se arata in comunicatul emis de DNA.

Pentru disimularea provenientei reale a unei parti din mita, Muresan a angajat fictiv la una dintre firmele sale pe o ruda a senatorului Cordos, incepand cu data de 19.11.2013, cu un salariu inscris pe statul de plata de 900 lei.

“In cursul anului 2014, una din firmele administrate de suspectul Muresan Dorin Dumitru a desfasurat operatiuni comerciale cu alte societati comerciale, privind printre altele si inchirierea de utilaje, sustragandu-se de la indeplinirea obligatiilor legale prin evidentierea in acte contabile sau in alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, inregistrand achizitii fictive, in scopul obtinerii de deduceri fiscale ilegale.
Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de catre firma administrata de suspectul Muresan Dorin Dumitru, este de 238.327 lei, din care TVA 142.996 lei si impozit pe profit 95.330 lei”, mai arata procurorii DNA.

Alexandru Cordos, este urmarit penal de procurorii DNA pentru a treia oara in doar cateva luni.  Primul dosar viza scurgeri de informatii de la DNA, prin finul sau, ofiterul de politie judiciara Valentin Tatar, apoi senatorul din Campia Turzii a fost cercetat pentru complicitate la trafic de influenta, intr-un dosar in care sotia acestuia a fost arestata pentru savarsirea a 26 de acte materiale de trafic de influenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *