In vizor

Senatorii Clujului au tocat 120.000 de euro in primele zece luni din 2015 pe salarii si cheltuielile de birou

Scris de 150

122.000 de euro. Atat a cheltuit Statul cu cei patru senatori de Cluj, in primele 10 luni din 2015. Cheltuielile includ indemnizatia de demnitar, de peste o mie de euro pe luna, si cele cu birourile teritoriale. 

Patru senatori de Cluj, adica 45.000 de euro indemnizatia pe primele 10 luni din 2015

Anul trecut, fiecare senator clujean a incasat indemnizatia lunara de 4.909 lei. Datele publicate de Senatul Romaniei pentru primele zece luni din 2015, ianuarie-octombrie, arata ca Statul a cheltuit cu fiecare senator de Cluj 49.909 lei, in aceasta perioada. Adica echivalentul a peste 11.000 de euro pe cap de senator. Pentru cei patru senatori la un loc – Laszlo Attila, Alin Tise, Marius Nicoara si Alexandru Cordos – asta inseamna aproape 45.000 de euro numai pentru indemnizatia lunara. Deputatii si senatorii primesc, pe durata exercitarii mandatului, o indemnizatie lunara, stabilita prin lege. 

77.000 de euro, cheltuielile pentru birourile senatorilor clujeni

Alin Tise a avut la Colegiul 1 cheltuieli de personal de 38.415 lei. Cheltuielile pentru bunuri si servicii au fost de 43.695 de lei. Adica un total de 82.110 lei, echivalentul a 18.500 de euro. 

Colegiul 2 – Laszlo Attila – a avut cheltuieli de personal de 49.663 de lei, in timp ce cheltuielile pentru bunuri si servicii au fost de 34.071 de lei, adica un total de 83.734 de lei, echivalentul a aproape 19.000 de euro. 

Marius Nicoara a avut la Colegiul 3 cheltuieli de personal de 48.162 de lei, la care s-au adaugat cheltuielile pentru bunuri si servicii, in valoare de 35.882, totalul ajungand la 84.044 de lei, adica aproape 19.000 de euro. 

Colegiul 4, reprezentat de Alexandru Cordos, a avut cheltuieli de personal in valoare de 42.075 de lei, iar cele pentru bunuri si servicii au fost de 47.167 de lei, totalizand suma de 89.242 de lei – echivalentul a 20.000 de euro.


Pe langa aceste cheltuieli, Statul suporta multe alte cheltuieli pentru demnitari. De exemplu, le sunt decontate deplasarile, le este platita diurna ori convorbirile telefonice.

Astfel, deputatii si senatorii prezenti la lucrarile Parlamentului, care nu au domiciliul in Bucuresti sau in judetul Ilfov, primesc o diurna de deplasare pe zi de 2% din indemnizatia lunara bruta prevazuta pentru deputat sau senator. 

Mai mult, deputatilor si senatorilor care nu au domiciliul in municipiul Bucuresti sau judetul Ilfov li se acorda lunar, pe durata mandatului, pe baza de declaratie pe propria raspundere care reprezinta document justificativ, o suma forfetara din bugetul Camerei Deputatilor si, respectiv, al Senatului, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare in municipiul Bucuresti. Cuantumul sumei este stabilit prin hotararea birourilor permanente reunite ale celor doua Camere, in functie de resursele bugetare, dar nu mai putin de jumatate din indemnizatia bruta a deputatului, respectiv al senatorului.

Fiecare senator beneficiaza de cate un telefon mobil in reteaua GSM, cu abonament lunar cu 700 minute incluse pentru convorbiri interne. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 5 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 6 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 7 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 9 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 9 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 10 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 11 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 21 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE