Sport

Semne bune statistica are. „U” Cluj a luat ultimul titlu după ce a început play-off-ul cu 2-0 împotriva Sibiului

„Derby-ul Ardealului” îşi desfăşoară, în aceste zile, al şaselea episod din ultimii 10 ani în play-off. U-BT Cluj şi CSU Sibiu sunt echipele din Liga Naţională care s-au întâlnit cel mai des în această fază a competiţiei, clujenii având câştig de cauză în patru din cele cinci întâlniri de până acum.

În play-off-ul din acest sezon, „studenţii” au deja 2-0 în faţa sibienilor, o singură dată până acum U Cluj învingându-şi rivala din Sibiu în mininum de meciuri. Acest lucru s-a întâmplat, însă, tocmai în sezonul 2010-2011, atunci când elevii lui Marcel Ţenter aveau să şi câştige acel campionat la capătul unei finale cu CSU Asesoft Ploieşti.

După ce s-au impus, în 2011, cu 98-75 şi 85-74 în primele două partide din Sala „Horia Demian”, clujenii au câştigat la aproape 20 de puncte diferenţă la Sibiu, 81-63 şi au avansat în semifinalele Ligii Naţionale. Acum, după două prestaţii solide, încheiate mereu cu o sărbătoare alături de fani, U-BT Cluj are tot 2-0 la general împotriva sibienilor (85-77 şi 72-67), astfel că play-off-ul de acum pare că a început sub auspicii favorabile pentru echipa din oraşul de pe Someş, scrie CJSport.ro. „Clujul e cea mai în formă echipă şi are şanse mari să câştige şi mai departe”, a declarat antrenorul sibienilor, Dan Fleşeriu, imediat după primul joc de luni, spusele sale adeverindu-se din plin şi în meciul cu numărul doi.

De menţionat şi că, în istoricul recent al confruntărilor dintre cele două formaţii, a existat şi o întorsătură dramatică a situaţiei, tot formaţia clujeană fiind şi atunci în prim-plan. În urmă cu două sezoane, CSU Sibiu avea 2-0 după primele jocuri de pe teren propriu, însă clujenii aveau să restabilească egalitatea la capătul întâlnirilor din Sala „Horia Demian”. Mai apoi, cu două coşuri de trei puncte reuşite, pe final, de Darius Hargrove şi Mihai Silvăşan la Sibiu, „studenţii” au întors în favoarea lor o serie pe care nu o începuse deloc bine.

În cazul în care U-BT va mai obţine o victorie din următoarele trei meciuri cu Sibiul, ardelenii o vor întâlni, cel mai probabil, pe CSM Oradea în semifinale, bihorenii având tot 2-0 la general după primele partide cu Phoenix Galaţi. Meciul al treilea din seria U-BT Cluj – CSU Sibiu va avea loc luni, în Sala „Transilvania”, de la ora 19:45.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *