Sanatate

Semnale de alarma in instalarea bolii

Scris de 11

Boala nu se datoreste hazardului: ea nu se poate instala decat pe un teren slab sau slabit de o igiena defectoasa de viata, de accidente, infectii grave sau de microtraumatisme care mineaza apararea biologica.

 

Instalarea bolii

In afara de afectiunile grave ce se instaleaza brusc (contaminare radioactiva, intoxicatie, infectie cu germeni virulenti, traumatisme violente etc.) majoritatea bolilor asa-numite degenerative se instaleaza lent si pot fi depistate prin bilantul naturist de sanatate care completeaza clasicul control medical din cap pana-n picioare. Boala evalueza in paliere:

 

Palierul nr. 1: Tulburarea energetica este frecventa si constituie cauza majoritatii bolilor curente. Unele se vindeca spontan, altele necesita simple ingrijiri adecvate (acupunctura, osteopatie, fitoterapie, nutriterapie, homeopatie, masaje, diete etc.) Timpul de vindecare este de obicei de cateva zile sau, cel mult, de o saptamana.

 

Aceste tulburari energetice se traduc prin dureri usoare sau acute, printr-o senzatie de rau general, de oboseala, de lipsa a apetitului, febra, greata, curgerea nasului, eruptie cutanata, diaree etc.

 

Palierul nr. 2: Tulburarea functionala. Atunci cand organismul este incapabil sa-si restabileasca singur, cu forte proprii, echilibrul si daca nu este aplicat nici un tratament care vizeaza cauza problemei, boala se agraveaza, apar inflamatii si alterari musculare ce pot fi, la inceput, reversibile. Vindecarea este posibila prin metode naturiste, dar poate dura luni de zile – chiar ani – in functie de tesuturile in cauza (piele, mucoase, articulatii, oase).

 

Palierul nr. 3: Tulburari insotite de leziuni. Incepe distrugerea ireversibila a tesuturilor, care evolueaza spre sfarsit catre o boala degenerative (uzura sau scleroza) sau spre o tumora (benigna sau maligna). Oricare ar fi metoda terapeutica folosita, nu putem vorbi de vindecare in acest caz, ci de o stabilizare, de o incetinire a evolutiei sau, in cel mai bun caz de o ameliorare.

 

Palierul nr. 4: Tulburarea ireversibila: distrugerile sunt ireversibile, oricare ar fi tratamentele aplicate (leziuni cerebrale, organice, vasculare accidentale sau degenerative in ultimul stadiu). Trebuie, in aceste cazuri, sa alinam suferintele utilizand atat medicamente naturiste, cat si clasice, sa tratam de urgenta leziunile cerebrale, cardiace, dislocari ale articulatiilor, arsuri de gradul 3.

 

Speranta si vointa de vindecare

Nu trebuie niciodata sa va pierdeti speranta; vointa de vindecare poate face sa reusim acolo unde indoiala ar genera in mod inevitabil esecul.Varsta nu are importanta; se constata o multime de rezultate foarte bune atat la persoanele varstnice, curajoase si hotarate sa se ingrijeasca singure, cat si la tinerii a caror sanatate se inrautateste din cauza mai multor abuzuri. Intr-un mare numar de cazuri se poate trece, pe verticala, de la un palier la altul, iar aceasta insanatosire este cu atat mai usoara cu cat tulburarea este tratata mai devreme.

 

Principalele cauze ale bolilor moderne:

1.    Alimentatia rafinata si denaturata.
2.    Aerul poluat.
3.    Alcoolul, bauturile indulcite cu zahar si excitantele.
4.    Apa potabila care contine clor sau impuritati.
5.    Surmenajul, nerespectarea ritmului munca/odihna.
6.    Stresul psihic.
7.    Focare de infectie perturbatoare, dentale sau cicatriceale.
8.    Zgomote.
9.    Perturbari climatice si cosmice.
10.     Poluarea radioactiva.
11.     Poluarea chimica (din apa, alimente, medicamente).
12.     Poluarea electrica sau electromagnetica.
13.     Influente telurice (zone geopatogene).
14.     Stresul fizic (accidente, socuri, caderi, eforturi, pozitii defectuoase la locul de munca).

 

Semnale de alarma

Organismul este inarmat cu semnale luminoase care atrag atentia asupra atentatelor la integritatea corporala; datoria lor fata de corp este de a depista caderile sistemului de aparare, de a asculta strigatele de ajutor ale organismului pentru a actiona cat mai repede. Aceasta extraordinara masina vie ultraperfectionata va avertizeaza, prin diverse mijloace, de iminenta unei agresiuni sau de infiltrarea agentilor inamici in sistemul dvs. imunitar. Recunoasterea semnalelor  de alarma ne permite sa actionam repede si bine, restabilind exhilibrul inainte de trecerea la palierele 2 si 3.

 

Semnalele cele mai frecvente sunt expresia unui dezechilibru organic si a unei reactii a corpului in fata unei agresiuni:

 

–    Oboseala este un fenomen curent care traduce scaderea tonusului nervos. Ea poate fi trecatoare sau cronica si constituie o poarta deschisa agresiunilor de tot felul. Nu trebuie niciodata sa o tratam cu usurinta, ci cu inteligenta si hotarare. Evitati, sub orice forma, substantele dopante si excitantele care slabesc si mai mult sistemul nervos, epuizand rezervele vitale.

 

–    Inflamatia se traduce printr-o caldura acompaniata, in majoritatea cazurilor, de o mancarime si de o durere. Ea traduce o reactie organica manifestata in urma unei agresiuni: lovitura, intepatura de insecta, ranire, inceput de infectie. Ce se poate face? Cautati sa tratati cauza. Folositi, daca este posibil, produse naturale mai degraba decat chimice pentru tratarea inflamatiilor usoare.

 

–    Febra este un proces natural de aparare impotriva agentilor infectiosi pe care este bine sa-l respectam canalizandu-l. In cazul maladiilor virale, febra impiedica dezvoltarea virusului care se inhiba la o temperatura de peste 39,5º C; ea este un fenomen salutar, dar trebuie controlata pentru a evita convulsiile (la copii). Necesita un diagnostic medical, chiar daca se folosesc tehnici naturiste pentru a lupta impotriva proceselor infectioase in curs de desfasurare.

 

–    Durerea indica faptul ca un nerv sensibil este presat sau iritat. Este un semnal de alarma foarte pretios, deoarece este illogic sa-l ascundem cu ajutorul medicamentelor fara a cerceta mai intai cauza. Este, oare, vorba de o infectie, de o inflamatie, de un spasm, de un blocaj vertebral, de o cicatrice sau de un focar de infectie dentar situat la distanta?

 

–    Infectia este provocata de doua cauze esentiale: 1. contaminarea prin alimente, aer, saliva sau pe cale sexuala. Este foarte frecventa si decimeaza populatiile lumii a treia, unde lipsa igienei se adauga malnutritiei; 2. dezechilibrul florei intestinale este factorul principal al slabirii rezistentei la infectii. Antibioticele, pilula contraceptivea, apa care contine clor, stresul, focarele de infectie la invelul dintilor perturba echilibrul celor 100000 de miliarde de germeni intestinali ai nostri si favorizeaza inmultirea gazdelor patogene care, in conditii normale, nu se pot dezvolta.

 
ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 5 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 6 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 7 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 9 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 10 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 11 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 21 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției