Din oras

Seful Politiei Cluj: "La IPJ sunt doua functii de adjunct"

Seful IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean a declarat ca Inspectoratul General al Politiei Romane este institutia care va trebui sa il repuna in functia de adjunct pe Cristian Pintea. Intrebat ce se va intampla cu celalalt adjunct de la IPJ Cluj, acesta a spus ca institutia are doua functii de adjunct. Reamintim ca, vineri, instanta i-a dat castig de cauza comisarului Cristian Pintea, cel care a fost pus la dispozitia IPJ Cluj dupa scandalul in care a fost implicat.

Comisarul Cristian Pintea a fost eliberat din functia de adjunct al sefului IPJ Cluj in 11 octombrie, printr-o decizie a Inspectoratului General al Politiei Romane. Decizia venea dupa un control al Guvernului la IPJ Cluj, privind cazut politistului Sergiu Todea.

Cristian Pintea a fost cercetat  pentru ca l-a umilit si hartuit pe agentul Sergiu Todea de la Rutiera, dupa ce acesta l-a oprit in trafic pentru neacordare de prioritate pentru un pieton in 2010.

Ancheta Corpului de Control la IPJ Cluj dupa ce Sergiu Todea si-a dat demisia releva faptul ca agentul de la Rutiera a fost supus mai multor abuzuri din partea superiorilor sai.
Incepand cu 11 octombrie, Todea a fost eliberat din functie si pus la dispozitia IPJ Cluj. La sfasitul saptamanii trecute, insa, Tribunalul Cluj a anulat decizia IGPR, atacata chiar de Todea. Cum aceasta decizie este executorie, in scurt timp Politia Romana il va repune in functie pe Todea.
Contactat de Ziar de Cluj, chestorul Tudor Grinbdean a declarat ca va solicita, astazi, comunicarea deciziei instantei.

„Noi vom respecta, asa cum este absolut normal, decizia instantei. Documentele le vom pune la dispozitia IGPR, cea care va dispune repunerea in functie”, a spus Grindean.

Intrebat ce se va intampla cu celalalt adjunct, numit intre timp in functie – comisarul Ion Trofin din cadrul Politiei Turda – Grindean a spus ca la IPJ Cluj sunt doua funcii de adjunct.

Foto: someseanul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *