Justitie

Șeful Ocolului Silvic Cluj îl dă în judecată pe Dohotaru: „N-am niciun proiect imobiliar,(…) sunt ținta atacului!”

Scris de 165

Adrian Viorel Apostoaie, șeful Ocolului Silvic Cluj, a cerut instanței să elibereze o ordonanță președințială prin care să-l stopeze pe fostul deputat Adrian Dohotaru din prezentarea iinformațiilor calomnioase la adresa sa. În cererea formulată de Apostoaie este menționat și portalul online Știri de Cluj, prin redactorul șef Horea Șoica, cel care a preluat informațiile distribuite de Adrian Dohotaru pe Facebook, care au dus la publicarea unui material prin care se cerea demisia lui Apostoaie, cel din urmă fiind acuzat că s-ar afla într-un conflict de interese fiindcă deține un ansamblu imobiliar. 

Mărul discordiei a pornit de la postarea lui Adrian Dohotaru cu privire la lucrările din Pădurea Hoia, una dintre bijuteriile de la marginea municipiului Cluj-Napoca. Recent, în zona respectivă au fost demarate lucrări pentru amenajarea unui drum despre care Dohotaru susține că ar urma să fie asfaltat, distrugând zona verde din Pădurea Hoia. Dohotaru a continuat postarea cu afirmații la adresa lui Apostoaie, șeful OS Cluj, căruia îi cerea demisia și despre care susținea că este implicat în afaceri imobiliare din zonă. Procesul intentat de Apostoaie împotriva lui Dohotaru și a jurnalistului Horea Șoica vine ca replică dată de angajatul Romsilva, după acuzațiile fostului deputat, preluate într-un material în portalul Știri de Cluj. 

„Nivelul de virulență al postării, articolului și înregistrării video este inimaginabil în condițiile în care, Adrian Dohotaru ajunge să facă afirmații generice grave cu privire la subsemnatul, acuzându-mă fără nicio bază factuală că va duce „la un cartier de 800 de apartamernte ridicat de ”Apostoaie și asociații săi”. În acest context, sunt acuzat de manopere frauduloase care ar aveea ca efect inducerea în eroare a autorităților din municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești în privința drumului din Pădurea Hoia-Baciu. Mai mult, se face referire la faptul că aș avea de edificat un veritabil proiect imobiliar împreună cu o serie de asociați, nenominalizați, element care îmi afectează reputația. Aceste afirmații lipsite de vreun fundament sau vreo probă sunt profund prejudiciabile în privința imaginii mele. Sunt ținta atacului, făcându-se referire atât directă cât și indirectă la manoperele pe care le întreprind. Nu există nicio legătură cauzală factuală între subsemnatul și referirile din articol/înregistrare. Ba mai mult, nu dețin niciun teren în zona vizată care să constituie o minimă premisă în privința acestei acuzații extreme”, le-a menționat magistraților șeful OS Cluj. 

Prin ordonanța președințială cerută, Adrian Viorel Apostoaie vrea ca postarea lui Dohotaru, pe care o consideră calomnioasă, împreună cu materialul din portalul online Știri de Cluj să fie suspendate până când se va soluționa procesul prin care acesta îi acuză pe fostul deputat și pe jurnalist de calomnie. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 59 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 2 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 10 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE