In vizor

Șeful ISCTR Cluj, arestat preventiv, ar fi primit MITĂ doi miei

Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj IT 4 a fost reținut pentru 30 de zile, fiind acuzat pintre altele de luare de mită. Potrivit informațiilor transmise de Tribunalul Cluj, acesta ar fi primit de la un alt inspector doi miei, pentru a-l propune inspector coordonator județean. 

În ce privește acuzația de luare de mită, Durlea era la momentul pretinsei activitati infracționale inspectorul şef al I. T. 4 din cadrul ISCTR. IT 4 are în circumscripţie judeţele Bistriţa Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Maramureş, Alba şi Satu Mare, iar la nivelul fiecărui judeţ unul dintre inspectorii care activează în judeţul respectiv este desemnat inspector coordonator judeţean.

”De asemenea, în fata judecătorului de drepturi și libertati inculpatul D. a recunoscut faptul că a primit cei doi miei de la numitul Ţ., dar nu cu titlu de folos necuvenit, ci ca si cadou, prin prisma relatiei mai vechi de amicitie care ar exista intre cei doi, la rândul său inculpatul facându-i cadouri susnumitului care s-au concretizat în sticle de băutură, aspecte care nu pot fi retinute, în contextul argumentelor deja prezentate”, se arată în motivarea instanței.

De asemenea, Durlea mai este acuzat că ar fi fost administratorul firmei de transport deținute de socrul său, chiar dacă el era șeful instituției care controlează firmele de transport.

„Se poate concluziona astfel că inculpatul D. B. Ş., în calitate de inspector şef al IT 4 din cadrul ISCTR, nu putea desfăşura activităţi în cadrul unor societăţi comerciale, mai ales în cadrul unora care ar activa în domeniul transportului rutier, cu privire la care este direct implicat, prin prisma atribuţiilor de serviciu. În ciuda acestei interdicţii, probele administrate pe parcursul urmăririi penale au relevat la nivel de suspciune rezonabilă că, inculpatul administra în fapt SC E. T. SRL, societate prin intermediul căreia ar  efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, contrar inderdictiei legale impuse de functia detinută, și nu realiza doar simple favoruri pentru socrul său, astfel cum acesta a precizat în fata judecătorului de drepturi și libertati cu prilejul solutionării propunerii de arestare preventivă”, se menționează în motivarea de arestare.

Totodată, Bogdan Durlea este acuzat că ar fi avertizat firmele de transport despre eventualele controale. ajutându-le astfel să evite posibilele amenzi.

Șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, Bogdan Durlea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

Citește și:

Cine este Bogdan Durlea, maramureșeanul din fruntea ISCTR Cluj, săltat de DNA

Citește și:

Folosit ca ”martor” ”sub acoperire” în dosarul fostului director ISCTR Cluj, Rareș Pop, inspectorul de trafic Zehan Florin Mihai ”scapă printre degetele” procurorilor DNA Cluj