Eveniment

Șeful ANPC acuză Mega Image de lipsă de respect și amenință că unor magazine le va „stinge lumina”

Directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor), Horia Constantinescu, susține că lanţul Mega Image este unul al contrastelor, având magazine impecabile, dar şi multe „dezastruoase”. El acuză că, de doi ani, lanțul de supermarketuri ar da dovadă de „lipsă de respect”: „Unor magazine le vom stige lumina”.

Șeful ANPC a postat, vineri, pe Facebook, un mesaj în care acuză Mega Image de „lipsă de respect” față de clienți, în care amenință că inspectorii instituției pe care o conduce vor „stinge lumina” unor magazine:

Ar putea fi o imagine cu încălzitor de apă
Ar putea fi o imagine cu încălzitor de apă
 • „Este deja prea mult! Doi ani de amenzi, de promisiuni, de lipsă de respect față de dumneavoastră și ANPC, trebuie să se încheie!
 • Lanțul Mega Image este unul al contrastelor! Cu magazine impecabile si cu multe dezastruoase, tot amână aducerea tuturor la nivelul pe care îl meritați!
 • Vom opri acțiunea când nu va mai fi nevoie să sortați dvs legumele și fructele sau să suportați lipsa de igienă! Până atunci, unor magazine le vom stige lumina!”.

El a postat pe Facebook și mai multe fotografii cu încăperi degradate sau cu produse expirate.

Ar putea fi o imagine cu încălzitor de apă

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu text

Ar putea fi o imagine cu medicament şi text care spune „LOT 04122023 EXP 08.01.2024 2024”

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Mega NE CEREM SCUZ DARMOMENTA MAGAZINULE INCHIS EFECTUAREA CONTROL ANPO DUMINICĂ 08:00 22:00 precizie, cu pasiune! punctele bonus 20EI”

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ar putea fi o imagine cu încălzitor de apă

Mega Image este unul dintre lanțurile de magazine controlate și amendate constant de către ANPC, de când la conducerea instituției se află Horia Constantinescu.

În septembrie 2023, de exemplu, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunțat că amendat cu 5,65 milioane de lei 500 de magazine Mega Image, susținând că printre cele mai frecvent întâlnite abateri s-au numărat:

 • neconcordanţe între preţul produsului la raft şi preţul acestuia la casa de marcat
 • inducerea în eroare a consumatorilor, nefiind precizate pe eticheta de la raft ingredientele exacte conţinute
 • nerespectarea regimului promoţiilor (comercializarea produselor ambalate multipack, fără a exista la vânzare produsul, pentru a se verifica preţul singular)
 • neafişarea datei de început a promoţiei
 • lipsa informaţiilor cu privire la perioada de desfăşurare a promoţiilor
 • diferenţe între cantitatea netă marcată pe ambalaj şi cea reală a produsului
 • comercializarea unor produse cu termenul de valabilitate/data de minimă durabilitate expirat/expirată sau data-limită de consum/data durabilităţii minimale depăşită
 • nerespectarea condiţiilor de depozitare, păstrare şi expunere la comercializare
 • schimbarea stării termice iniţiale a produselor, comercializarea unor produse alimentare care prezentau semne organoleptice de alterare
 • comercializarea unor produse alimentare cu miros şi gust urât sau pete de mucegai

Horia Constantinescu, membru PSD, este nașul de cununie al fiului cel mare al fostului prim-ministru Adrian Năstase, Andrei.

El a mai fost șeful ANPC în mandatul de premier al Vioricăi Dăncilă. În noiembrie 2019, Horia Constantinescu a fost eliberat, în baza unei decizii a premierului Ludovic Orban. A fost repus în funcție, în 2022, în mandatul de prim-ministru al șefului PNL Nicolae Ciucă.

Ca șef al OPC Constanța, funcție deținută anterior, Horia Constantinescu s-a remarcat prin controale televizate și zgomotoase, la diverse restaurante de pe litoral.