Editorial

Sefu' face All-In cu PDL Cluj mizand doar pe Dama

Vasile Blaga si Monica Macovei isi vor lansa si ei platformele la Cluj in zilele ce urmeaza. Din pacate, nu vor fi intampinati de primarul orasului, membru PDL, nici de fostul premier, nici de fostul presedinte al partidului. Caci Emil Boc este plecat in campanie electorala pentru Elena Udrea.

Curajoasa abordare! Din acest punct de vedere, Emil Boc este barbat si nu las in politica. Si-a asumat-o pe Elena Udrea si o ajuta, punaandu-i la dispozitie atat imaginea sa, cat si voturile delegatiei de la Cluj.

Putini insa se gandesc la consecintele unui esec.

Timp de noua ani considerat primul fief portocaliu al tarii, PDL Cluj a ramas o organizatie puternica, ce a reusit, in ciuda macelului general comandat de USL, sa pastreze reduta Primariei Clujului.

Din punctul meu de vedere, organizatoric este printre cele mai bune filiale din intreaga Romanie.

Dar este total nereformata la nivel de conducere si viziune.

Daniel Buda, actualul sef pe judet, sta astazi ascuns intr-un con de umbra si evita sa isi asume esecul de la parlamentare. De fapt, el sta intr-un con de umbra de ani de zile, lasand organizatia la voia intamplarii. In cazul conflictului Apostu-Tise, nu a vrut si nu a dorit (sau nu a putut) sa linisteasca apele, si asta spune multe despre anvergura sa de lider.

Nici pe tema Elena Udrea, Daniel Buda nu are vreo parere – organizatia PDL se va sugruma, caci sloganul PDL Cluj este: „Sa vedem, nu stiu ce sa zic… Stie Sefu’ ce trebuie facut”, unde Sefu’ este chiar liderul din umbra, Emil Boc, cel care in adevar i-a facut pe toti oameni.

Si nu e musai rau asa. Insa Emil Boc are un defect. Atunci cand nu are o solutie la vreo problema, face ca Nicolae Iorga: o baga in sertarul mintii si, daca pana maine nu explodeaza bomba, isi spune Boc, inseamna ca nu a fost cu adevarat o problema.

De aceasta data, Sefu’ Emil Boc joaca poker cu viitorul organizatiei clujene. Are in mana doar Dama, nu vrea sa faca pereche cu nicio carte din partid, si merge la rupere mizand organizatia pe ultima carte.

Ca-n bancul cu merele, daca-i mere, ii mere! Dar daca nu-i mere?

Daca nu-i mere si Vasile Blaga va recastiga mandatul, conducerea actuala a organizatiei PDL Cluj poate sa isi ia adio de la orice fel de viitor in partid. Repet si vreau sa fie foarte clar: oamenii lui Buda, Boc, Moisin vor sta si vor manca seminte. Si va timpul lui Alin Tise.

Caci Buldogul, de va fi sa iasa castigator din lupta cu Basescu, se va racori mintenas pe cei ce au incercat sa il sugrume cu lesa.

Iar Alin Tise nu va avea nevoie de invitatie speciala, are pareri foarte clare despre cine a daramat prin ingamfare si nemunca acest partid.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *