Analiza

Șefii Camerei de Conturi Cluj-Napoca, latifundiari cu salarii de 100.000 lei pe an

Scris de 3,141

Directorii Camerei de Conturi Cluj, o instituție păzită mai ceva ca o bază militară, au salarii mari, achitate din banul public. Sunt plătiți cu aproape 9.000 lei pe lună, au terenuri, case, apartamente și conturi în bănci. În schimb, auditorii publici externi, sunt săraci lipiți pământului, nu au terenuri, nici conturi bancare.

Marius Cîmpan, directorul Camerei de Conturi Cluj are șapte terenuri, din care cinci sunt în Cluj-Napoca, unul în Baciu, Livadă și unul în Câmpenești. Toate cele cinci terenuri din Cluj-Napoca sunt în intravilan și însumează peste 3.000 mp. Aproape toate parcelele de teren au fost cumpărate după anul 2000. Terenul din Baciu, Livadă este agricol are suprafața de 2900 mp, iar cel din Câmpenești (pe care l-a dobândit prin concesionare), 586 mp și este tot din categoria agricol.

La capitolul imobile, Marius Cîmpan are un apartament de 75 mp în Cluj-Napoca și o casă, tot în Cluj-Napoca, cu suprafața de 47 mp.
Directorul Camerei de Conturi stă destul de bine și la capitolul bunuri mobile – are un autoturism Skoda Octavia, an fabricație 2004, dobândit prin cumpărare; un Ford Focus, an fabricație 2006, dobândit prin cumpărare și un tractor marca Hebei, an fabricație 1993.
Potrivit declarației de avere, Cîmpan are un cont cu 7.495 lei la Banca Transilvania și 57.000 euro cash. Directorul instituției și-a permis să acorde un împrumut de 25.000 euro unei persoane fizice.

Pe lângă conturile bancare și banii dați cu împrumut, Cîmpan are și câteva datorii – un credit de 40.000 euro, la Imocredit, scadent în 2019; un card de credit de 6.467 lei, la BRD și 36.000 euro luați cu împrumut de la o persoană fizică.

Salariul său anual de la Curtea de Conturi este de 98.185 lei, la care se adaugă și venituri din închirierea a două imobile: 3.164 lei, respectiv 3.632 lei.  
Marius Cîmpan a declarat și veniturile soției: 51.635 lei anual, din funcția de administrator financiar la Colegiul Național Emil Racoviță Cluj-Napoca, 17.751 lei, din funcția de administrator financiar (salarii și drepturi câștigate în instanță) la Școala Gimnazială din Sânpaul, 9.160 lei, din funcția de administrator financiar la Școala Gimnazială Palatca și 12.991 lei din funcția de administrator financiar la Liceul Greco Catolic Inochentie Micu Klein Cluj-Napoca.

Elena Costea, director adjunct interimar pe perioadă determinată, începând cu anul 2015, nu deține niciun teren, dar are două apartamente în Cluj-Napoca, ambele dobândite prin cumpărare. Unul are suprafața de 64 mp, iar celălalt are 27 mp. Elena Costea mai are și două autoturisme – o Dacia Solenza, an fabricație 2003 și o Skoda Octavia, an fabricație 2010.

Șefa Camerei de Conturi Cluj-Napoca nu are nici bani în bancă, nici active sau dividende. În schimb, are o datorie de 25.000 lei la Banca Transilvania.

Din salariul de director adjunct câștigă într-un an 91.956 lei, iar din închirierea unei locuințe în Cluj-Napoca a câștigat 3.600 lei/an, potrivit declarației de avere.

Veniturile soțului, care este șef birou administrativ la Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj-Napoca, sunt de 30.893 lei.

Camelia Gh. Obreja, director adjunct din ianuarie 2017, are un teren agricol și un teren intravilan în comuna Siminicea, județul Suceava, ambele moștenite. A mai notat în declarația de avere un teren intravilan de 100 mp, în comuna Gilău, dobândit prin cumpărare.

La capitolul imobile, Camelia Obreja are două case în Gilău: una de 100 mp, dobândită prin cumpărare și una de 70 mp, moștenită. La capitolul mobile, are un autoturism Skoda Fabia, an fabricație 2005, dobândit prin cumpărare.

Directorul adjunct al Camerei de Conturi Cluj-Napoca are mai multe conturi bancare și carduri de credit: un cont curent de 10.926 lei, deschis la BCR; un card de credit neutilizat, de 15.000 lei, deschis tot la BCR; un descoperit de cont curent neutilizat, de 4.000 lei, tot la BCR și un cont curent de 13.900 lei, la ING.

Camelia Obreja are și un credit ipotecar de 95.000 lei, scadent în 2035.

Veniturile financiare declarate de directorul adjunct sunt de 64.296 lei/an din indemnizația de la Camera de Conturi.  ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Justitie
  JUSTIȚIE DE DRAGUL PENSIEI SPECIALE: Delia Purice, de la Curtea de Apel Cluj, se cere în pensie
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre mandatele președintelui Iohannis: ”Au fost ani de zile pierduți din cauza unor ranchiune, discuții politice și a unor decizii”
 • Acum 8 hours Rautacisme
  Sabin Sarmas – dusmanul Clujului. A muscat mana lui Boc si s-a dat cu securistii de la STS, inclusiv in problema cloud-ului!
 • Acum 11 hours In vizor
  PÂNĂ CÂND OSĂ NE MAI MINTĂ BOC, CA PE ULTIMII OAMENI? Criza gunoaielor pândește din umbră: Supercom n-a primit încă ordinul de începere a contractului pentru că nu îndeplinește obligațiile asumate
 • Acum 11 hours Eveniment
  TÂLHAR LA 27 de ani: A fost arestat preventiv după ce a agresat o femeie de 96 de ani şi i-a furat trei tablouri. A fost recuperat unul dintre tablouri
 • Acum 14 hours Anchete
  Prințul Alin “ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro
 • Acum 15 hours Eveniment
  SĂ TRĂIASCĂ ANTIDERAPANTUL, CĂ MI-A PUS ÎN ȘANȚ BĂRBATUL! De la atâtat deszăpezire pe drumurile județene din Cluj, o mașină cu 4 pasageri s-a răsturnat în decor
 • Acum 17 hours In vizor
  70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în închisoarea de la Sighet și 10 zile de la smulgerea din soclu a statuii sale de către ”doreii” angajați de Boc să ”reabiliteze” zona. Tot o ucidere. A memoriei
 • Acum 1 day Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 2 days Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 2 days Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE