In vizor

Sedintele CNA, in direct pe Facebook: presedinta Consiliului a incercat sa smulga camera ce transmitea imaginile

Valentin Jucan, clujeanul membru al Consiliului National al Audiovizualului, a inceput sa transmita live, pe pagina sa de Facebook, sedintele Consiliului. In prima sedinta transmisa live, cea de astazi, la care este prezent si directorul Antena 3, presedinta CNA a incercat sa-i smulga acestuia camera cu care filma.

„In fiecare zi de marti si joi, de la ora 10:00, puteti viziona aici, pe pagina mea de Facebook, sedintele CNA. Sa vedeti cu totii cine, cum, ce se vorbeste, cine e corect, cine taie frunze la caini, cine minte, cine pleaca din sedinte si uita sa se mai intoarca, cine incalca legea, cine urla, cine e «vandut» pe banii dumneavoastra“, a scris Jucan pe pagina sa de Facebook zilele trecute.

Astazi, in prima sedinta transmisa live, demersul sau a intampinat probleme. Conform lui Jucan, presedinta CNA, Laura Georgescu, deranjata de transmisia live a sedintei, a incercat sa-i smulga camera conectata la laptop, pentru a impiedica transmisiunea in direct.

“Am lipsit aprox. 5 minute din sala. Cat timp nu am fost langa laptop, presedinta CNA a incercat sa smulga web-cam-ul pe care il folosesc pentru a va furniza imaginile din sedinta. Lasitate si comportament nedemn! Ma astept ca pana joi sa faca orice pentru a ma impiedica sa mai transmit. Dar va asigur ca si eu voi face totul pentru a nu putea fi blocat demersul meu pentru transparenta! Este un act al democratiei, este un gest adresat tuturor romanilor care ne platesc salariile de demnitari!”, spune Jucan.

Referitor la banii pe care membrii CNA ii primesc, Jucan mai scrie:

“Eu, de exemplu, primesc in mana, lunar, 4.600 lei. Mi se mai deconteaza un drum pe luna, dus-intors, la Cluj. In rest imi platesc singur costurile deplasarilor acasa. Am refuzat soferul pentru ca nu imi place sa stea nimeni dupa mine. Imi conduc singur masina. CNA mi-a pus la dispozitie un Renault Megane 2, pe care, in doi ani, din fonduri proprii, l-am pus la punct. (Am pastrat toate chitantele). Nu am masina personala”, mai scrie acesta pe Facebook.

UPDATE: 

Contactat, Valentin Jucan a declarat ca va transmite in continuare, in direct, sedintele Consiliului National al Audiovizualului si ca sincura modalitate in care va putea fi oprit este modificarea legii audiovizualului. 

„Membrii CNA au fost extrem de deranjati de acest demers al meu, dar va asigur ca nu o sa ma opresc. Legea audiovizualului e foarte clara: sedintele CNA sunt publice. Am incercat sa atrag atentia asupra neregulilor pe linie politica in privinta deciziilor de acolo si nu am avut niciun rezultat. Asa ca am decis sa le arat romanilor ce se intampla acolo, pentru ca ei sunt cei care le platesc salariile membrilor CNA. Ei trebuie constransi sa-si corecteze comportamentul abuziv”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Valentin Jucan. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *