Politica

Radu Sporis raspunde acuzatiilor

Dupa ce a anuntat cu cateva zile in urma ca este scarbit si satul de PNL, Radu Sporis fost consilier al presedintelui  Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, arestat acum doua saptamani, isi depune azi demisia din  calitatea de membru PNL.  Ziar de Cluj a luat legatura cu Radu Sporis pentru a lamuri zvonurile cu privire la modul in care a ajuns presedinte al Consiliului de Administrare la Cluj Arena si viitorul sau  loc de munca. Raspunsurile lui Sporis tin sa lamureasca acuzatiile aparute pe retelele de socializare si a zvonurilor din oras cu privire la amestecul dintre functia pe care a ocupat-o si  noul sau loc de munca.

Inca din 2012 s-a implicat  in campania lui Horea Uioreanu si nu in cea a lui Marius Nicoara datorita anturajului din  jurul viitorului presedinte de CJ. Dupa castigarea alegerilor de catre acesta a ajuns in membru marcant al cabinetului. Inainte de a incepe scandalul arestarilor de la Consiliul Judetean Radu Sporis si-a inaintat demisia, anticipand parca furtuna DNA-ului ce urma sa vina. 

„Horea Uioreanu a avut o atitudine nepotrivita la adresa mea, a folosit cuvinte grele si a facut reprosuri, atitudine pe care eu am considerat-o nedemna de un om care se presupunea ca e liderul unei echipe, iar din acea echipa se presupunea ca fac parte si eu. Aveam sa aflu, ulterior, ca paraseam o echipa care urma sa se evapore la scurt timp dupa plecarea mea (daca a fost vreodata echipa..)”, a afirmat pe blog Radu Sporis.

„Demisia din functia de membru al cabinetului presedintelui am  depus-o in 28 aprilie. Astazi  merg la partid si imi depun demisia si de acolo pentru ca nu era nimeni la partid  caruia sa i-o depun atunci cand am anuntat pe blog’, a precizat Sporis.

Cu privire la  functia detinuta la Cluj Arena si anume, presedinte al Consiliului de Administratie, Sporis considera ca activitatea sa din ultimii  doi ani in cadrul  administrarii stadionului  a avut parti bune. Iar rezultatele s-au vazut in mod pozitiv.

„Raspunsul de ce nu imi depun demisia si din  functia de presedinte al Consiliului de Administratie a Cluj Arena e foarte simplu. Mi-am castigat aceasta pozitie printr-un interviu in cadrul unei comisii mixte, m-am inscris pe baza unui CV acolo am indeplinit conditiile, am intrat in Consiliul de Administratie alaturi de alti opt colegi de la diferite partide si din mediul privat. Colegii m-au ales prin vot presedinte al CA-ului pe o perioada de patru ani. Mai am doi ani de mandat. Cred ca lucrurile au mers bine la Cluj Arena, am facut impreuuna cu colegii de aici o treaba buna si nu vad de ce mi-as da demisia si din postura de  membru in Consiliul de Administratie de la stadion”, arata Sporis.

Exista speculatii cu privire la o negociere inca de pe vremea cand era consilier in cabinetul Uioreanu cu diferite firme in vederea obtinerii unui job mai  bine platit. Sporis spune ca zvonurile vin de la persoane invidioase care vor sa il discrediteze.

„Cred ca pe cei de la Star Storage i-am vazut de cel mult doua ori in primul an de mandat. Am purtat discutii prin natura jobului de la Consiliul Judetean cu zeci, poate sute de firme. In momentul in care mi-am terminat mandatul la CJ pot avea discutii in particular cu orice alta firma, dar despre angajare, cat am fost salariat al CJ nu am purtat nici o discutie cu nimeni, motiv pentru care nu am un job in momentul de fata. O sa stau o saptamana, doua, trei sa vad ce se va intampla, o sa analizez, sa vad ce e liber, unde se doreste, unde ma pot plia, pe ce job. Daca o sa aiba Star Storage, Bosch, Delonghi sau orice alta firma din Tetarom sau din mediul privat nevoie de serviciile mele o sa imi depun un CV. Deocamdata am depus la  o firma de selectare a fortei de munca si  astept un raspuns. Pana atunci ma bucur de timpul petrecut in  familie”, a mai spus Sporis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *