In vizor

Ședință de urgență la Guvern, după creșterea prețurilor la combustibil

Premierul Nicolae Ciucă a convocat o ședință de urgență la Guvern, după creșterea haotică a prețurilor la combustibil. Ședința va începe la ora 9.30.

Nicolae Ciucă a chemat la Guvern toți șefii cu atribuții de control în acest domeniu, dar și pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În această dimineață, Nicolae Ciucă a dispus noi controale în benzinării, după ce prețurile au depășit toate așteptările.

Proprietarul benzinăriei de la care a pornit isteria combustibilului: cum a ajuns să vândă la peste 11 lei/litru

Prețul de la benzinăria Mol din Beiuș, județul Bihor, a urcat cu 2,10 lei în doar câteva minute și a ajuns la 11,10 lei / litru. Participanții la trafic au realizat imagini cu noul preț, transmite bihon.ro.

De la aceste imagini a pornit isteria și mii de oameni s-au înghesuit să alimenteze, înainte ca prețul combustibilului să crească în toată țara.

Proprietarul benzinăriei din Beiuș arată că el a cumpărat carburantul cu 8,6 lei/ litru din depozit.

„Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul”, a declarat Daniel Degău, administratorul benzinăriei din Beiuş pentru ziarul Bihoreanul.

PRACTIC MOL UNGARIA ÎȘI SCOATE PÂRLEALA PE PROSTIA ȘI IESTERIA ROMÂNILOR

Mol a crescut preţurile ca să își acopere pierderile din Ungaria (unde e plafonat prețul). Situația este generată de raționalizarea consumului în Ungaria, unde stațiile de benzină nu mai stau deschise decât 4 ore pe zi. Aici e vina statului care trebuia sa aibă informații pe subiect. Numai că cei care veghează, SRI, SIE, sunt băgați în afaceri cu combustibili până peste cap, mânjiți de sus până jos de ”aurul viu”.