Sex

Securitatea personala in cautarea partenerului (1)

Scris de 6

In timpul cautarii partenerului ideal, exista pericolul real al unor infractiuni (violuri, atacuri, rapiri, jafuri sau spargeri). Specialistii in materie va recomanda cateva indicii despre cum sa va pastrati securitatea personala in acest demers:

Regula nr. 1: nu va dati intalniri intr-un loc izolat sau in locuinta cuiva. Ramaneti in locuri publice, inconjurati de lume, pana cand deveniti siguri de celalalt.

Nu va dezvaluiti numele intreg, telefonul sau adresa unui strain, chiar daca l-ati cunoscut pe internet, printr-un serviciu specializat sau intr-un local. Din motive de securitate, folositi  casuta postala sau e-mail-ul. Fiti atenti la orice informatie personala pe care o comunicati si, mai mult, nu dati nici o informatie despre averea sau bunurile personale.

Odata ce ati cunoscut pe cineva, pastrati-va emotiile sub control, pentru a putea verifica cu atentie cat de credibil este celalalt. Daca aveti o teama instinctiva fata de cineva, incredeti-va in propriile simturi si mentineti-va siguranta personala.
Daca mai aveti nevoie de o alta parere sau de un sfat, luati si un prieten la intalnire.

Daca este necesar, verificati acele fragmente mai putin credibile din autobiografia cuiva, pentru a va simti mai increzatori.
Desfasurati o relatie in ritmul in care va convine. Nu lasati pe cineva sa va impuna o relatie intima inainte de a fi siguri ca vreti sa va implicati in ea. Aveti dreptul sa-i cereti celuilalt sa-si faca analize de sange in cazul in care aveti cea mai mica indoiala asupra vreunei infectii cu HIV sau alta boala cu transmitere sexuala.

Fiti atenti asupra oricarui indiciu ca celalalt ar putea fi logodit, casatorit, ca traieste cu cineva sau are oricare indisponibilitate. Atentie la retinerea in a va invita sa iesiti duminica, sau de a nu va permite sa sunati acasa la el (ea), la absenta detaliilor din viata celuilalt sau la vreun semn al verighetei pe deget.

Fiti sigur ca macar unul dintre vecinii (apropiati) stie unde sunteti la momentul respectiv. Daca va intalniti pentru prima data cu cineva, dati vecinilor sau cuiva apropiat numarul de telefon si informatii de contact. Aveti intotdeauna telefonul mobil incarcat pentru a putea cere ajutor sau chema taxiul daca aveti probleme.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 mins Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 2 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 2 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 2 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 2 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 3 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 6 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 6 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 8 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
 • Acum 8 hours Eveniment
  “Trotinetista” care a fugit duminică de la locul accidentului după ce a lovit un pieton s-a predat poliţiei
 • Acum 9 hours Politica
  CIOLOŞ TOT MAI PĂRĂSIT. Vlad Voiculescu anunță că nu pleacă din USR, într-un mesaj intern pentru filiala București pe care o conduce: ”Nimeni din conducerea filialei, reprezentanții noștri în Parlament, consiliile general și de sector nu pleacă. Rămânem aici și construim mai departe în USR”
 • Acum 10 hours General
  UDMR a transmis un mesaj de condoleanțe după moartea Beatei Molnar: ”A fost colega noastră”
Citește și...
Recomandările redacției