Sex

Securitatea personala in cautarea partenerului (1)

In timpul cautarii partenerului ideal, exista pericolul real al unor infractiuni (violuri, atacuri, rapiri, jafuri sau spargeri). Specialistii in materie va recomanda cateva indicii despre cum sa va pastrati securitatea personala in acest demers:

Regula nr. 1: nu va dati intalniri intr-un loc izolat sau in locuinta cuiva. Ramaneti in locuri publice, inconjurati de lume, pana cand deveniti siguri de celalalt.

Nu va dezvaluiti numele intreg, telefonul sau adresa unui strain, chiar daca l-ati cunoscut pe internet, printr-un serviciu specializat sau intr-un local. Din motive de securitate, folositi  casuta postala sau e-mail-ul. Fiti atenti la orice informatie personala pe care o comunicati si, mai mult, nu dati nici o informatie despre averea sau bunurile personale.

Odata ce ati cunoscut pe cineva, pastrati-va emotiile sub control, pentru a putea verifica cu atentie cat de credibil este celalalt. Daca aveti o teama instinctiva fata de cineva, incredeti-va in propriile simturi si mentineti-va siguranta personala.
Daca mai aveti nevoie de o alta parere sau de un sfat, luati si un prieten la intalnire.

Daca este necesar, verificati acele fragmente mai putin credibile din autobiografia cuiva, pentru a va simti mai increzatori.
Desfasurati o relatie in ritmul in care va convine. Nu lasati pe cineva sa va impuna o relatie intima inainte de a fi siguri ca vreti sa va implicati in ea. Aveti dreptul sa-i cereti celuilalt sa-si faca analize de sange in cazul in care aveti cea mai mica indoiala asupra vreunei infectii cu HIV sau alta boala cu transmitere sexuala.

Fiti atenti asupra oricarui indiciu ca celalalt ar putea fi logodit, casatorit, ca traieste cu cineva sau are oricare indisponibilitate. Atentie la retinerea in a va invita sa iesiti duminica, sau de a nu va permite sa sunati acasa la el (ea), la absenta detaliilor din viata celuilalt sau la vreun semn al verighetei pe deget.

Fiti sigur ca macar unul dintre vecinii (apropiati) stie unde sunteti la momentul respectiv. Daca va intalniti pentru prima data cu cineva, dati vecinilor sau cuiva apropiat numarul de telefon si informatii de contact. Aveti intotdeauna telefonul mobil incarcat pentru a putea cere ajutor sau chema taxiul daca aveti probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *