Editorial

SECURISTAN: La 32 de ani de când regimul criminal-securistoid al lui Ceaușescu împușca primii români la Timișoara, că vroiau LIBERTATE, senatorii români vor vota noua lege ”Ochiul și Timpanul”. Deputații s-au dovedit deja sclaveții noii securități

Scris de 408

Cu trei zile înainte de a fi demis, guvernul Cîțu a adoptat un proiect de lege scandalos de dubios.

Inițial proiectul nu a fost nici scandalos, nici dubios, dar a devenit după ce și-au vârât în el nasul noii securiști, nostalgici după vremurile când tăticii lor trăgeau cu urechea prin țeava la calorier, să-i prindă pe românii care ascultau ”Europa liberă”. În Proiectul de Lege pentru transpunerea directivei UE 2018/1972 în legislația internă, niște băieți securistoizi au introdus pe șestache o adăugire numită ”Schimbări legislative relevante pentru domeniul securităţii naţionale”.

La articolul 10 se stipulează următoarele: ”Furnizorii de servicii de găzduire electronică cu resurse IP şi furnizorii de servicii de comunicaţii interpersonale care nu se bazează pe numere au obligaţia să sprijine organele de aplicare a legii şi organele cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, în limitele competenţelor acestora, pentru punerea în executare a metodelor de supraveghere tehnică.”

Că care (sic!) organe cu atribuții în domeniul securității – frază declarată NECONSTITUȚIONALĂ în toate articolele de lege de către CCR încă din 2009, nu ni se spune. Că nici ei nu se știu număra, atâția sunt în acest SECURISTAN!

Așa că, ce credeți că se ascunde în spatele acestor termeni tehnici, din care omul obișnuit nu pricepe mare lucru și care conferă niște puteri ÎMPOTRIVA DREPTURILOR ȘI LIBERTĂȚILOR CIVILE unor entități declarate NECONSTITUȚIONALE ca formulare în numele unei ipotetice SIGURANȚE NAȚIONALE?

Ce să se ascundă? ”Cooperativa Ochiul și Timpanul” pe nou, mai curioasă și mai împuțită în pretenția de a încălca dreptul la liberă exprimare și viață particulară decât Securitatea lui Ceaușescu. O dictatură în formare, un regim de ascultare și vânare a ”suspecților” și a ”slobozilor de gură”.

Securistoizii vor ca furnizorii de servicii de internet să fie obligați de acum înainte, prin lege, să le pună la dispoziție orice convorbire pe care cetățenii români o poartă pe Skype, WhatsApp, Facebook Messenger, Signal, Wire, Telegram sau alte servicii de mesagerie electronică. Practic, tot ce se scrie pe internet va putea fi folosit într-o zi de noii securiști ai lui Iohannis împotriva noastră! Nu le-a mers cu ”protocoalele”, așa că se șobolănesc târându-se pe țeava de la cablu.

Să nu ne mirăm dacă într-o zi o să ne trezim la ușă cu niște domni cu ochi albaștri, care ne vor invita ”la o discuție la sediu”, unde să le vorbim ”tovărășește” despre discuțiile pe care le-am purtat într-un grup de Facebook, Insta sau de WhatsApp: va fi doar o nouă zi din mândra lume nouă a încălcării dreptului la libera exprimare și a convorbirilor ascultate de securiști. Mă întreb dacă va trebui să răspundem și pentru ”asl” ”pls”, ”discuțiile” de pe mIRC…

Ieri, când proiectul de lege a fost votat în Camera Deputaților, din cei 297 de deputați prezenți, doar 34 au votat împotriva lui: culmea – 28 de la AUR și 6 deputați neafiliați. În rest, PNL, PSD, UDMR și chiar și USR (da, da, băiețeii ăia frumoși și liberi care zbierau în Piața Victoriei contra dictaturii și securității!) au votat pentru.

Proiectul va fi trimis la Senat, iar pe 17 decembrie – la 32 de ani de când regimul criminal-securistoid al lui Ceaușescu împușca primii români la Timișoara, că vroiau LIBERTATE, dacă nu se întâmplă vreo minune, va fi votat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 4 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 5 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 6 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 7 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 8 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 8 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 9 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 10 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 20 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 22 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE