Afacerea zilei

Secretele tranzactionarii la bursa dezvaluite la Profit Point de un fost fotbalist de la Steaua

Romanii, poate mai mult decat alte popoare, au o atractie deosebita pentru castigurile facile. Insa, in spatele oricarui succes durabil, sta multa munca, studiu, perseverenta si, sa recunoastem, o doza consistenta de noroc.

Mirajul castigurilor fabuloase la bursa este alimentat de povestile de succes, mai mult sau mai putin reale, raspandite de brokeri pusi pe capatuiala, ce speculeaza naivitatea potentialilor clienti, pe care ii contacteaza insistent, chiar agresiv, prin telefon.

In nicio institutie de invatamant din Romania nu se aprofundeaza, la nivel practic, domeniul tranzactiilor bursiere. Informatiile primite de studenti sunt, de cele mai multe ori, depasite sau irelevante. Sansele sa obtii profit tranzactionand pe baza acestora sunt foarte mici.

Spaima acestor brokeri insistenti si agasanti este o firma de training in domeniul tranzactiilor bursiere care ofera know-how si mentorat tuturor celor interesati sa patrunda tainele tranzactionarii la bursa.

Profit Point este un brand international ajuns in Romania in sistem de franciza si prezent in Bucuresti, Cluj, Constanta, Timisoara si Iasi.

 „Noi ne ocupam cu partea de mentorat in tranzactiile bursiere. Compania noastra are parteneriate cu brokeri acreditati in domeniu, iar accentul cade pe componenta practica a artei tranzactionarii si pe dezvoltarea inteligentei emotionale”, spune Bogdan Barnea, director Profit Point Cluj.

Nascut la Focsani, crescut in Bucuresti si aclimatizat de 3 ani la Cluj, Bogdan Barnea a facut, in cei 28 de ani ai sai, ce l-a indemnat inima, dar a calculat fiecare pas cu precizia mintii sale analitice.

Punctual, elegant, manierat si volubil, directorul filialei din Cluj a Profit Point te intampina hotarat si fixeaza un ton alert al discutiei. E un om care nu stie sa piarda timpul cu small-talk-ul. Insa cele mai savuroase informatii le dezvaluie abia spre finalul interviului, cu o usoara sfiala care s-ar putea traduce ca modestie.

Bogdan a facut fotbal de performanta, la Steaua. Postura si gesturile sale tradeaza o personalitate puternica si siguranta de sine.

A luat contact cu domeniul tranzactiilor bursiere dupa ce tatal sau a pierdut o suma mare din banii soacrei in urma sfaturilor primite prin telefon de la o firma de brokeraj.

Bogdan s-a incapatanat sa-i demonstreze tatalui sau ca lucrurile se fac altfel. A aplicat pe un site de recrutare, a fost acceptat si a participat la un curs, la finalul caruia a decis ca doreste sa faca o cariera in acea companie.

Ambitios si perseverent, tanarul a avut rezultate frumoase, iar astazi este directorul reprezentantei din Cluj-Napoca a Profit Point.

De la deschidere, din 2012, Bogdan a ajutat peste 500 de oameni sa descopere tainele tranzactionarii.

„Noi analizam foarte mult comportamentul de turma si psihologia de masa. Informatiile la care are acces toata lumea nu valoreaza mare lucru”, spune directorul Profit Point Cluj.

Conteaza de unde iti procuri informatia, iar sursele de incredere, de obicei, costa. Insa si mai mult conteaza cum interpretezi acea informatie. Aici intervine flerul brokerului. Si de aceea novicii au nevoie de un mentor.

La Profit Point, persoanele intrigate de acest domeniu pot participa gratuit la un curs teoretic de o saptamana, in care pot lua contact cu bazele tranzactionarii. In urma cursului, cei interesati pot decide daca sunt potriviti sau nu pentru aceasta activitate.

Urmeaza apoi un curs practic de trei saptamani, care le dezvaluie, contracost, arta tranzactionarii.

Cursantii isi pot valorifica aceste cunostinte tranzactionand pe pietele financiare, prin brokeri acreditati. Persoanele cu rezultate deosebite pot incepe o colaborare cu companii internationale dispuse sa le dea conturi in administrare.

„Avem aici oameni de toate categoriile de varsta si din cele mai diverse domenii de activitate, de la liceeni pana la pensionari. In general, doar 10% au experienta in domeniul financiar”, spune Bogdan Barnea.

In urma acestor cursuri, poti opta pentru semnarea unui contract cu o companie investitionala care iti ofera spre administrare un cont sau poti deveni investitor sau afiliat si sa iti administrezi propriul portofoliu investitional, copiind, in schimbul unui comision, tranzactiile unor traderi profesionisti din top.

O a treia varianta este sa-ti dezvolti un business propriu ca trader, prin care obtii un venit activ sau pasiv (la nivel de hobby).

In momentul in care doresti sa devii profesionist, unul dintre secretele reusitei consta intr-o buna organizare si o excelenta disciplina emotionala. Lupta care se da, minut cu minut, in sufletul traderului care este pe punctul sa castige senzational sau sa piarda tot e adrenalina care ii tine in chingi pe cei mai multi.

Incepatorii se concentreaza pe cat pot castiga, in timp ce profesionistii se axeaza pe cat isi permit sa piarda. Si aici se face, de fapt, diferenta.

 „Noi suntem manageri de risc si stim sa gestionam riscul in functie de contextul respectiv. Analizam majoritatea factorilor care ar putea influenta rezultatele unei tranzactii pe toate planurile (economic, politic, social si cel care tine de fortele naturii)”, precizeaza Bogdan Barnea.

Cateva indemnuri troneaza, la loc de cinste, pe peretii birourilor din sediul de la Cluj al Profit Point si dezvaluie filosofia de business din aceasta firma: „Plan the trade and trade the plan” (Planifica tranzactia si tranzactioneaza conform planului), „Cut your losses short and let your profits run” (Redu pierderile si lasa profitul sa curga) si „We become what we think about”(Devenim ceea ce gandim). 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *