Eveniment

Secretarul general adjunct al NATO vine la Cluj și vorbește despre rolul alianței nord-atlantice în modernizarea României

Secretarul general adjunct al NATO vine la Cluj și vorbește despre rolul alianței nord-atlantice în modernizarea României.

Mircea Geoană, fost candidat la alegerile prezidențiale, acum secretar general adjunct al NATO, va susține la Cluj, în Auditorium Maximum, o dezbatere pe tema rolului alianței și al Uniunii Europene în modernizarea României. Evenimentul va avea loc în 24 iunie, în prezența rectorului universității ”Babeș-Bolyai”, Daniel David.

”În aceste vremuri complicate pentru țară și lume în general, România are șansa să aibă în persoana domnului Mircea Geoană o reprezentare de vârf în NATO și un exponent de marcă al mentalității vestice, euroatlantice. Un om care, înțelegând bine atât România cât și spațiul euroatlantic, poate facilita țării un rol adecvat în lumea globală, la nivelul meritat, și o viziune pragmatică de modernizare. Prin modernizare înțelegem aici o sincronizare mai rapidă în formă și conținut cu instituțiile ariei europene și euroatlantice, reflectând însă adecvat contextul specific psihocultural românesc, și, în consecință, psihologia românilor are de asemenea rolul său fundamental în reușita modernizării României”, a explicat necesitatea acestui eveniment, recorul UBB Cluj-Napoca, Daniel David.

Dezbaterea va fi moderată de Teodora Tompea, jurnalist la Digi24, și  va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, precum și de considerații din partea directorului Centrului de Excelență NATO Humint din România, Florin Tomiuc. Intrarea este liberă.