Justitie

Secretara strânsă de gât de primarul din Beliș a transmis sentința acestuia la Prefectură. Abrudean: „De îndată ce ajung hârtiile, voi emite ordinul”

Culmea culmilor e că la 30 de ani de la căderea comunismului, încă avem primari condamnați pentru fapte de corupție care stau pe funcție fără rușine. Așa e și cazul primarului Viorel Matiș, din vestita comună Beliș, cea cu cabanele baștanilor din Cluj-Napoca. Viorel Matiș este un infractori găsit vinovat pentru dare de mită de către două instanțe, trimis în judecată pentru delapidare și cercetat în alte dosare penale pentru abuz în serviciu și multe alte infracțiuni. Mai mult, înainte de alegerile europarlamentare acesta și-a strâns de gât secretara în timp ce se certau. 

Partea bună e că localitatea respectivă s-a curățat de polițiști corupți. Partea proastă e că Viorel Matiș  e un corupt cu tupeu, pentru care e doar o chestiune de timp până i se administrează răsplata. Condamnat într-un dosar și trimis în judecată în altul, Matiș Viorel și-a făcut campanie electorală mincinoasă, cum că e o victimă și că o să rămână primar, a câștigat alegerile și cu nesimțire, deși știe că urmează să fie demis, intră în primărie în fiecare zi, ca și cum nimic nu s-a întâmplat. 

Vezi și: Bătaie în PRIMĂRIA BELIȘ. Prietenul deputatului Horia Nasra, ACUZAT că și-a atacat secretara

Astăzi, secretara pe care a strâns-o de gât, Violeta Trifu, a declarat pentru Ziar de Cluj că a emis către Instituția Prefectului Județului Cluj informarea și copii după sentința lui Matiș, pentru a se demara procedura de excluderea a infractorului din primărie și reorganizarea alegerilor locale. Potrivit acesteia, documentele au fost depuse prin Poșta Română și ajung la Prefectură în maxim 10 zile. 

Abrudean susține că va respecta procedura

O altă ipoteză de șmecher, lansată de infractorul Viorel Matiș, era că își va păstra mandatul pentru că a cerut Prefecturii, imediat după ce a fost condamnat să îi aplice ordinul de încetare a mandatului trecut: 2016-2020. Însă legea nu ține cont de mandat actual sau trecut, ci de cel din prezent. Astfel că prefectul asigură că va emite acel ordin în momentul în care se vor primi documentele trimise de secretarul Violeta Trifu. 

„Vom respecta procedura. De îndată ce ajung hârtiile, voi emite ordinul. Fără informarea de la secretar nu am o bază factuală pentru a emite ordinul respectiv. Nu am nicio reținere în a emite ordinul de încetare a mandatului pentru primarul din Beliș. La fel am făcut și la Iara și în toate localitățile în care edilii sau consilierii locali au fost condamnați penal definitiv”, explică prefectul Mircea Abrudean. 

Astfel că până la sfârșitul lunii otombrie, postul de primar al Belișului rămâne gol, iar atribuțiile vor fi preluate de către viceprima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *